изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:19 EEST
ГЕРБ иска изборите да са на 23 октомври    
Политика

Нормално е изборите да са на 23 октомври, каза Искра Фидосова, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента, в предаването на БНР "Неделя 150". Изборите ще трябвада бъдат между 22 октомври и 22 ноември 2011 г., каза още Фидосова, но посочи, че е добре да бъде по-рано - на първата възможна дата.



Фидосова коментира, че ЦИК ще бъде с мандат 5 години като постоянно действащ орган. След дебатите във вторник, президентът ще излезе с указ за назначаване на ЦИК. Красимира Медарова е предложението ни за председател на ЦИК, тя е съдия в Софийски апелативен съд.

Смятам, че председателят на ЦИК не трябва да бъде с политическа окраска, уточни Фидосова. Тя добави, че Медарова не е член на ГЕРБ. Съдиите, полицаите и военните нямат право да бъдат членове на партии. Смятам, че ЦИК не бива да продължава да заиграва политически, когато взема едни или други решения. Изборният кодекс трябва да се прилага еднакво спрямо всички. Присъствието на съдии в ЦИК ще гарантира това еднакво прилагане, подчерта Фидосова и допълни, че ако искаме да успеем и да имаме честни избори, важно е каква ще бъде атмосферата в ЦИК.

Правната комисия работи с доста учестени темпове. Нямаме скандални неща, там работим предимно като юристи. В последните седмици разглеждахме голям доклад за второ четене за промени в НК. Толкова години не успя да се появи мнозинство, което да инкриминира жестокостта към животните, най-накрая постигнахме компромис. Благодаря на всички, защото излязохме от политиканстването и си свършихме работата. Успяхме да постигнем съгласие и докладът влиза с консенсус в пленарна зала, похвали се Фидосова.

За електронния търговски регистър, Фидосова каза, че има технически проблем в търговския регистър. Има даже невъзможност да се влезе там дни наред. Предложихме това, което е проблем да бъде изчистено, след това като се навакса закъснението и няма проблем с директния достъп, вече да се мисли занапред какъв вид достъп трябва да осигурим, поясни председателят на правната комисия.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ иска изборите да са на 23 октомври | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди