изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:05 EEST
Япония повиши на 7-ма степен опасността от ”Фукушима”    
По света

Обемът на изхвърлената радиация от японската АЕЦ Фукушима 1 може да превиши изхвърлената от Чернобилската АЕЦ през 1986 г. Това заяви днес представител на компанията оператор ТЕПКО, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС, на които се позова БТА. "Изтичането на радиация не е спряло напълно. Нашата тревога е, че тя може да превиши Чернобилската", каза представителят на ТЕПКО пред журналисти тази сутрин.



Япония днес повиши степента на ядрената катастрофа в АЕЦ "Фукушима" на максималната седма степен по Международната скала за ядрените събития (МСЯС). Досега кризата в централата бе оценена на пета степен по седемстепенната скала.
"Това е предварителна оценка, която подлежи на потвърждаване от Международната агенция за атомна енергия", каза служител в японската агенция за ядрена и индустриална сигурност.
Седма степен по досегашни оценки имаше само катастрофата в Чернобил.

Международната седемстепенна скала се използва за оценяване на степента на повреди в ядрени обекти. Степен нула обозначава липса на отклонения, а най-високата седма степен - голяма катастрофа, като тази в Чернобил, посочва АФП, цитирана от БТА.
Повишаването на нивото на ядрената криза в АЕЦ "Фукушима" до седма степен означава, че е имало значително изхвърляне на радиоактивни материали с големи въздействия върху здравето и околната среда, добавя АФП. http://dnes.dir.bg

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА

 ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ /ВИДЕО/

Ванга видяла атомното бедствие

На 26 април 1986 г. става авария в Чернобилската атомна електроцентрала

ЧЕРНОБИЛ - ТРАГЕДИЯТА, ЗА КОЯТО КОМУНИЗМЪТ НИ ЛЪГА ДНИ НАРЕД

 


Сходни връзки

Япония повиши на 7-ма степен опасността от ”Фукушима” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди