изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:34 EEST
Нова тройна коалиция би могла да бъде алтернативата на кабинета на ГЕРБ    
Политика Нова тройна коалиция би могла да бъде алтернативата на сегашното управление на ГЕРБ, като първа стъпка затова би могло да бъде обединяването около общ кандидат за президент. Такава позиция изрази проф. Димитър Иванов, президент на Университета по библиотекознание и информационни технологии, началник на Шести отдел на Шесто управление на бившата Държавна сигурност в интервю за предаването „Афера" по Дарик радио.

 Димитър Иванов смята, че в страната все още не се е появил лидер, който да я изведе от тежката икономическа и управленска криза.

Затова пък според него шанс има евентуална коалиция с участието на БСП и ДПС. Симеон Сакскобургготски би могъл да стане обединителната кандидатура на бъдещата коалиция за президентския вот, смята Димитър Иванов.

„Предстои да се върнем назад две-три крачки и да изградим отново партийнополитическата система. Бойко бавно и мъчително ще върви надолу с ГЕРБ, БСП и ДПС бавно и мъчително ще вървят нагоре", казва проф. Иванов, като по думите му дясното пространство „ще си остане като политическа секта".

Според него „трябва силен, смел, решителен човек. Аз не виждам такива. Докато се роди и се намери, не можем да седим и да чакаме със скръстени ръце. Трябва нещо да се направи. Като няма едноличен лидер, трябва да търсим колективен лидер, общност от хора, които могат да се коалират, да си обединят усилията".

„Моделът на тройната коалиция, се страхувам, че ще се повтори като идея. Разбира се, не бива да се повтаря това парцелиране на пространството и тази корупция, която беше безобразна по времето на Сергей. Тези хора трябва да се обединят по нов начин. Това можа да стане с една кандидатура за президент, защото опитите да се издигат случайни хора за президент са много опасни. В България в момента няма и подходящ човек за президент. Но наистина трябва да се подбере някой, който няма да извършва сигнали за противоборство и за конфликт, а обратно - да привлича към себе си, ще обединява хората. Струва ми се, че Симеон Сакскобургготски е подходящ за такава работа", смята Димитър Иванов. http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Нова тройна коалиция би могла да бъде алтернативата на кабинета на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.99 секунди