изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:10 EEST
Д-р Първанова настоява за по-строг контрол на безопасността на химическите заводи в Европа    
Европейски съюз

Брюксел. Предложението на Европейската Комисия за нова Директива относно контрола на големи индустриални аварии, включващи опасни вещества, ще се обсъжда в Европейския парламент. 



В качеството си на съдокладчик по тази Директива, д-р Първанова ще отстоява позицията на АЛДЕ за въвеждането на по-стриктни стандарти за инспекция в химическите заводи и по-строг контрол при работата с опасни химически вещества. Тя ще настоява и за увеличение на обема и подобряване на качеството на информацията, която се предоставя на гражданите, в случай на химическа авария.  

По този повод д-р Първанова заяви: "Навлизането на нови вещества в химическата индустрия и скорошните големите аварии в химически заводи, като токсичния разлив след инцидент в завод за алуминий в Унгария през миналата година, който предизвика тежка екологична катастрофа на територията на цяла Западна Унгария, правят наложително въвеждането на по-високи стандарти и по-строг контрол на химическите заводи в Европа".  

Тя призова Европейската Комисия да определи механизъм за използване на европейските средства за превенция на индустриални аварии, както и за възстановяване на щетите от тях.  

Д-р Първанова добави: "Няма да правим компромиси със сигурността. От изключително голямо значение е да гарантираме опазването на човешкото здраве и околната среда от подобни аварии, които могат да имат катастрофални последствия и с тази нова Директива се стремим да гарантираме това".

 


Сходни връзки

Д-р Първанова настоява за по-строг контрол на безопасността на химическите заводи в Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди