изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:42 EEST
ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО ОТ ТАКСА „СМЕТ” НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ В АЕМО „СТАРИЯТ ДОБРИЧ”    
НовиниПублично обсъждане на Предложение за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги обяви общината в Добрич.


С него се предлага с решение на Общинския съвет да създаде нов параграф в наредбата със следният текст: „Освобождава от заплащане на Такса битови отпадъци всички концесионери, ползващи обекти от АЕМО „Стария Добрич" еднократно за 2011г.”
Припомняме, че областният управител върна за ново разглеждане решението от предишното заседание на местния парламент, касаещо именно освобождаването от заплащане на такса битови отпадъци всички концесионери, ползващи обекти от АЕМО "Стария Добрич" еднократно за 2011 г. Мотивите на областна администрация бяха, че въпросната точка касае изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, но не е посочено къде точно е мястото на новоприетия текст в наредбата и липсва съответен член, към който да се отнесе направеното волеизявление на колективния орган, мотирива се областна администрация. Не на последно място като мотив за връщане на решението се подчертава и  това, че преди проектът на нормативния акт да бъде внесен за приемане от компетентния орган, неговият съставител е трябвало да го оповести публично, като го публикува на интернет страницата на съответната институция, заедно с мотивите и доклада към него, като на заинтересованите лица се предостави най-малко 14-дневен срок за предложения и становища по проекта.
Сега от общината съобщават, че предложения и мнения по докладната записка ще  се приемат на електронния адрес dobrich@dobrich.bg до 25 април. Като мотиви за предложената промяна в докладната записка на кмета Детелина Николова се посочва, че целта на предлаганата промяна е облекчаване на концесионерите в АЕМО „Стария Добрич", с оглед специфичните и характерни за тези обекти задължения, като даде възможност на същите да изпълняват в пълен обем концесионните си задължения по договора за концесия.
Мотивите на кмета са още, че наред със задълженията да заплаща на общината концесионно възнаграждение, да изгражда, инвестира, поддържа и експлоатира обектите - публична общинска собственост, да разкрива и поддържа нови работни места, концесионерът има задължение и да заплаща Такса битови отпадъци за обектите, които ползва. С промяната в Закона за данък добавена стойност (ДДС), от 01.01.2011г. всички концесионери следва да начисляват 20 % ДДС, така, както е за изискванията за всички осъществяващи търговска дейност. Измененията реално са от 01.01.2011 година. Те касаят и концесионни вноски и концесионни договори, които са преди тази дата. За тях също следва да се начислява върху концесионните вноски по 20 % ДДС, а някои концесионери не са регистрирани по ЗДДС и нямат възможност да приспадат внесения данък от държавата. Вследствие на което концесионното възнаграждение, което трябва да внасят се увеличава с още 20 % от 01.01.2011 г.
 


Сходни връзки

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО ОТ ТАКСА „СМЕТ” НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ В АЕМО „СТАРИЯТ ДОБРИЧ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.17 секунди