изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:26 EEST
НАТО свърши прецизните си бомби при атаките над Либия    
По света

Силите на НАТО, включени във въздушните операции в Либия, започват да изчерпват прецизните си бомби и други видове муниции, твърди в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес и БТА. Според изданието, което се позовава на високопоставени американски военни и ръководители от Атлантическия съюз, този недостиг показва ограниченията на Великобритания, Франция и другите европейски страни при продължителна, относително скромна по мащаби военна операция. "Вашингтон пост" не уточнява каква е причината за недостига на муниции.



На 31 март НАТО пое командването на военната интервенция срещу Либия, започнала на 19 март от международна коалиция, оглавявана от Съединените щати, Франция и Великобритания. Тя бе създадена на основата на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН за въздушни удари срещу силите на Муамар Кадафи, ако представляват заплаха за мирното население.
САЩ отказаха в четвъртък да се върнат в челните редици на операцията в Либия, след като оттеглиха бойните си самолети.
Едва шест от 28-те страни членки на НАТО участват в момента във въздушните удари срещу либийските правителствени сили.

В същото време либийските бунтовници водят ожесточено сражение в Брега и се надяват скоро да превземат този петролен пристанищен град. Това заяви военният водач на бунтовниците Абдел Фатах Юнис пред телевизия Ал Арабия, предаде Ройтерс. "Положението ни е много добро.
Започнахме настъплението си към Брега. Там сега се води ожесточено сражение и сме силно обнадеждени, че Брега ще е наш в следващите часове", заяви Юнис пред Ал Арабия.
Абдел Фатах Юнис заяви още, че бунтовниците са си осигурили каквито оръжия са им били нужни от приятелски настроени държави, отбелязва Ал Арабия.

Либийските правителствени сили са обстрелвали крайбрежния град Мисрата с най-малко 100 ракети "Град" рано тази сутрин, съобщи говорител на бунтовниците, цитиран от Ройтерс. Ракетите били изстреляни към промишлената зона. Не се съобщава за жертви, посочи Абделбасет Абу Мзереик по телефона. Засега е известно, че са нанесени щети на местно млекопреработвателно предприятие, добави говорителят. http://dnes.dir.bg

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ 

 


Сходни връзки

НАТО свърши прецизните си бомби при атаките над Либия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАТО свърши прецизните си бомби при атаките над Либия
Автор: Anonymous да 2011-04-16 @ 14:38 EEST
Щото много им знаят устите. Те и през WWII така работиха - "ние пазим, цивилните!", ама като видяха че така нищо не става запукаха наред Дрезден и Мюнхен. Като хващаш да воюваш, воюваш наред. Като не искаш да убиваш - просто не воюваш и се предаваш. Ама нали са "велики сили", сега не могат да дадат назад и се чудят какво да измислят, така че да ограничат паричните разходи. Нямали "прецизни" бомби... Ади, холан!... :-)))) 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди