изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:44 EEST
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ    
СпортПремия от 200 хиляди лева гарантира държавата ни за шампион в Лондон през 2012 г., но идеята е медалистите от олимпийските игри да получават 500-700 хиляди лева.

Това заяви по време на посещението си днес в Добрич министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.  В момента спортното ведомство води преговори с най-големите компании в страната, които да кажат какви парични награди могат да осигурят към премията и тя да стане по-голяма.
Първият човек на спорта у нас добави, че най-много пари за олимпийска подготовка ще получат спортовете, които се представят най-успешно в световните първенства.
Нейков посочи, че са проведени разговори с образователното министерство в часовете по физическо в училищата да се наблегне на 4-5 основни спорта, предстои да се реши дали да бъде върната физарядката преди часовете. „Принципно съм „За” тя да бъде върната, тъй като децата ще влизат раздвижени и по-концентрирани. Положително ми е мнението и за униформите, тъй като това подобрява дисциплината”, каза Нейков.
Спортният министър посети спортните бази в Добрич и остана възхитен от усилията, които са положили местните управляващи. Нейков се шашна от комплекса Изида в градския парк. Той видя тенис кортовете, басейна, спортната зала за волейбол и баскетбол, футболното игрище, ресторанта, както и всички екстри, от които се нуждае един спортист за подготовка и възстановяване - билкова сауна, арома баня, финландска сауна и др. Изненадан остана и от залата за релакс с изкуственото слънце. В нея имаше инфраред лампи и бе с панорамна гледка към басейна. Свилен Нейков призна, че такъв спортен център няма и в най-големите градове в България и е приятно изненадан. „Чудесно”, „Браво”, „Поздравления” – бяха думите, които Свилен Нейков постоянно използваше. Той призна, че дори и залата на Изида за конференции е по-добра от тази в министерството.
Бизнесменът Младен Матеев показа на госта снимков материал как преди е изглеждал комплекса и му разказа как за отрицателно време го е превърнал в модерна и съвременна база.
Кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че това е най-добрата концесия, а самият град е с най-много публично-частни партньорства в цяла България. Градоначалникът добави, че най-добрият път за стопанисване на общинската база.
Гостът посети и спортен комплекс Добротица, в който има закрита лекоатлетическа писта и зала по волейбол. Той бе запознат подробно с проектите, които общината иска да осъществи и затова иска подкрепата и на спортното министерство. Нейков ще получи спортния календар на Добрич, за да може да включи в програмата си една от проявите от национален или международен характер. „Може да дойдем за фючърса по тенис през август”, тихо промълви гостът.
Домакините в лицето на депутата Ваня Донева, областният управител Желязко Желязков, кметът Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иван Мандев и членовете на спортната комисия гарантираха, че ако министерството помогне, то Добрич ще бъде истински рай за спортистите в България. Днешната визита на спортния министър бе първа в най-новата история на Добрич.


 


Сходни връзки

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ | 16 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-16 @ 21:28 EEST
Кои бази е обиколил министъра,че нещо не разбрах???Заведоха го в лъскавата ИЗИДА и го баламосаха,че това е лицето на спорта в града.А защо не е посетил комплекс "Русалка"за да види при какви условия тренират децата???Там дори няма отопление през зимата и само спортуващите си знаят как провеждат тренировките си!
Господата управляващи на местно ниво сигурно са доволни и предоволни от положителната оценка,а тези от "Русалка"-кучетата ги яли!!!!!!!!!
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-16 @ 21:36 EEST
Показали са на министъра какво са успяли да ОТКРАДНАТ от гражданите на Добрич
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 06:53 EEST
Това  за  сутрешната   физарядка  ХЕИ  не трябва  да  го  разрешава!Въздухът  сутрин  е  страшо  замърсен!
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 08:26 EEST
Oткраднати или не,въпросът е ,че нещо хубаво се направи в града.А колко заводи ликвидираха и окрадаха протежетата на Иванчо костоф крадливото циганче?????
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 09:49 EEST
За комплекс като Изида много градове мотат да си мечтаят,а ние само да се гордеем ,че го имаме ! Що се отнася доРусалка и тази комплекс е даден на концесия като Изида , но виждате разликата нали?
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 10:16 EEST

За концесията на Изида Младен плаща 300 лв на месец , каква е тази сума защо  не се преразгледа от общинския съвет.Но няма защото всички са гербаджии и крадат колкото могат от обикновения данъкоплатец. Къде е поддържан градския парк само около Изида , почуди се общината площадки да му прави то фитнес не беше, то озеленяване, разходете се около Лебеда каква трагедия е.

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 10:22 EEST

И без пари да му я бяха дали,Общината пак е на далавера!!!

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 10:36 EEST

Къде и е на общината далаверата ? Цял ден от озеленяването почистват и поддържат градините около Изида да могат овцете да бъдат насочвани къде да отиват!

 

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 17:00 EEST

А къде беше когато Л. Росенов обявяваше кокурса за концесия на обекта през 2001 година. И къде ходеха "овцете" както ги наричаш тогава.

Освен концесионна такса, се плащат данъци по ЗМДТ, заплати на 40 души, и внимавай много - не са в калта както е на много други места, не са в калта и всички посещаващи комплекса деца.

Който може повече него и той да прави, така Добрич ще стане много много по-красив и чист. А това за фитнеса май също не си разбрал, че не общината постави там площадката а със средства от Изида - 50% е изградено съоръжението и подарено на всички ползващи.

И още нещо знаеш ли, че всичко хубаво около математическа също е на концесия или теб те интерисува само ИЗИДА.

И още нещо през 2001 нямаше ГЕРБ, а Дет. Николова не беше кмет - имаше само Изида създадена още през 1992 год. и една обява за конкурс за концесия.

Да не пропусна подлеза към градската също е на концесия ако не знаеш - единственият през който се преминава.

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 20:10 EEST
Плащали заплати ХА-ХА-ХА!!!
Заплати и данъци плащат всички фирми.Кой може да построи хотел в градския парк, освен крадливите гербаджии!

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 22:10 EEST

Участваш в търгове и строиш. Не участваш - не строиш, и държиш сметка на тези които правят нещо хубаво.

 

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 12:57 EEST
Дайте ми да си построя хотел на общинска земя и аз ще плащам 300 лв на месец.
Моооооооооооооля Ви  госпожо Николова!!!

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 13:03 EEST
Обещавам хотела да е по хубав от Изида, да се "гордеете" !
А   на  Изида кое и е хубавото - архитектура и чудо . Като дълги селскостопански постройки  за  домашните животни.
По грозен комплекс не съм виждал.

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 13:26 EEST

Сигурен съм ,че и курник не си правил през живота си?

СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 14:23 EEST
Много се засягате като ви се каже истината в лицето, но за жалост е факт.
СВИЛЕН НЕЙКОВ ВИДЯ СПОРТНАТА БАЗА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 14:30 EEST
А ИСТИНАТА Е ,ЧЕ НЯКОЙ СИ ЧЕШЕ ЕЗИКА ЗА ДА НЕ ЗАСПИ НА БЮРОТО.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.92 секунди