изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:06 EEST
ГЕРБ пропагандира сред ученици любов към партията    
Политика

Скандал се развихри в Пещера, след като ГЕРБ се зае да възпитава ученици да обичат партията. Пропагандата станала миналата седмица на спортно състезание "Координация, разум и действие”. Състезанието било организирано от депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова, кметът на Пещера Стелиян Варсанов и младежи от ГЕРБ.



Децата обаче решавали и исторически и логически задачи, пише на сайта на ГЕРБ. За всяка решена задача отборът – участник получавал по една дума, за да се получи изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.
Наградите на състезанието били връчени от кмета Варсанов.

Проведеното състезание и въвличането на децата в партийна пропаганда предизвика буря от негодувание в общината и в областта, пише "Фокус".
Според пазарджишкото издание „Виделина” са нарушени най-малко два закона – Закона за народната просвета и Закона за закрила на детето.

Областният началник на РИО на образователното министерство Йордан Чалъков е наредил проверка по случая и е поискал писмени обяснения от директорите на училищата.

В Пещера се подготвя искане за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, който да се занимава със скандала.

Кметът Стелиян Варсанов заяви пред Агенция “Фокус”, че е присъствал само на връчването на наградите на ученическото състезание. Той е бил там по покана на депутатката, която е организирала състезанието между учениците. Не съм запознат с регламента, нямам коментар, докато не се запозная с подробностите относно организацията, каза Варсанов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ пропагандира сред ученици любов към партията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди