изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:05 EEST
"АЛЕКСИЯ" ПОДАРИ ЗЛАТНАТА СИ КУПА НА ДОМАКИНИТЕ В РУСЕ    
КултураРъководителят на ЗТО Севдалина Мавродиева-Нейкова е категорична, че нейните възпитаници повече няма да участват във фестивала "Танцуваща река"


С удовлетворение от поредното си успешно представяне, но и с възмущение и разочарование от поредния български парадокс, от фестивал в Русе се завърнаха талантливите танцьори от ЗТО "Алексия". Там те са се представили, отново блестящо, на сцената на фестивала-конкурс по танцово шоу "Танцуваща река". "Алексия" е участвала с 38 изпълнители в две възрастови групи, с пет състезателни танца и един - поздрав към публиката.
Оценката на журито е - Златна купа за "Алексия" в третата възрастова група и Сребърна купа за соловото изпълнение на Нанси Георгиева /танца "Крюела"/. От 12 златни купи в 12-те различни категории, 11 са връчени на танцьорите от "Импулс" - Русе, разказа ръководителят на "Алексия" Севдалина Мавродиева-Нейкова. Единствената друга е за златните момичета на Добрич, които от шест години не са заемали различно от първо място, и техния танц "Околосветско пътешествие". Връчването на всички останали Златни купи на русенския състав Севдалина Мавродиева-Нейкова определи като абсурдно и то при участието във фестивала на 519 деца от България и Румъния. Поради тази причина по време на самото награждаване тя е обявила, че връчва Златната купа на "Алексия" на "Импулс" от Русе..., за да си имат пълна колекция. "Абсолютно всички определиха класирането като крайно възмутително. Аз бях поздравена за постъпката си от останалите колеги и танцьорите" - сподели още С. Мавродиева-Нейкова и е категорична, че това е последното участие "Алексия" във фестивала "Танцуваща река".
В края на април танцьори от ЗТО "Алексия" заминават за Хасково, където ще участват в квалификации за европейски шампионат по шоу денс.
 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" ПОДАРИ ЗЛАТНАТА СИ КУПА НА ДОМАКИНИТЕ В РУСЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди