изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:14 EEST
В Турция: България строи нова "Берлинска стена"    
По светаТурският вестник Milliyet пише, че Министерски съвет на България е взел решение да бъде поставена ограда по сухопътната граница с Турция. Тя ще бъде дълга 210 км. Очаква се работата по изграждането й да започне през октомври тази година. Българската държава отбелязва, че целта на проекта е да предотврати преминаването на животни, болни от шап. По този начин българските власти искат да преустановят последващо регистриране на огнища на шап на територията на страната.


Дължината на турско-българската граница е 269 км, припомнят от изданието. Тя е била определена през 1912-1913 г. в резултат на Балканските войни и окончателно е ратифицирана през 1923 година с Лозанския мирен договор.

Припомняме, че през 2001 г. по програма ФАР бе реализиран проект "Зелена граница ГИВП Капитан Андреево". От общата дължина на границата между България и Турция (209,5 км) в момента има изградена гранична мрежа с дължина 28,5 км. Ще бъде извършен ремонт на съществуващата мрежа и ще бъде изградена гранична мрежа по оставащата дължина - 181 км по границата между България и Турция, като мрежата ще минава през три области - Бургас, Ямбол и Хасково.

Предвижда се изграждането на мрежата по границата с Турция да завърши не по-късно от месец октомври 2011 г. поради факта, че вирусът на шап се разпространява по-лесно при по-ниски температури.

Редактор: Лили Георгиева / http://news.expert.bg
 


Сходни връзки

В Турция: България строи нова "Берлинска стена" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди