изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:41 EEST
Шофьор с Опел уби 6-ма младежи на тротоар    
НовиниШестима души са загинали на място при пътен инцидент в Симеоновград 20 минути преди полунощ, съобщи за LiveNews. По непотвърдена информация катастрофата е станала след гонка. Инцидентът е станал на ул. „Съединение", когато 23-годишно момче губи управление над автомобил „Опел Вектра", удря се в железобетонен стълб, преобръща се и удря движещи се пешеходци на тротоара. Загиналите са едно момиче и пет момчета между 17 и 19 години. Едно от загиналите момчета е от София, друго от Стара Загора, а останалите – от Симеоновград.

Разпоредена е проверка дали водачът на автомобила, причинил тежката катастрофа в Симеоновград, е употребил алкохол. Това каза комисар Петьо Петров - директор на ОД МВР Хасково, цитиран от "Фокус". Водачът и неговите спътници са местни. Пътували са от Харманли към центъра на Симеоновград. В къща на ул. „Съединение” са празнували група младежи. Около 23.30 часа решават да отидат на църква. Излизайки на тротоара пред къщата, те са били пометени от автомобила.

Най-вероятно колата се е движила с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние, с павета и много дупки. Необяснима е високата скорост. Впоследствие колата се удря в бетонен стълб. Вследствие на удара стълбът е пречупен през половината и е изместен на 15-20 метра. Това предизвиква скъсване на жици и прекъсване на електрозахранването в целия район.

Водачът на автомобила е с опасност за живота в пловдивската болница. Пътникът на задната седалка е без опасност за живота. След като му е оказана необходимата медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Двама пешеходци са без опасност за живота в болнично заведение.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград, заради тежката катастрофа, при която загинаха шестима младежи. Това каза кметът на Симеоновград Милена Рангелова, цитирана от "Фокус". Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи. „Поне в този труден момент да можем по някакъв начин да сме съпричастни към мъката на родителите им, с каквото можем, да сме насреща”, каза Рангелова.

Автомобилът, причинил катастрофата, се е движил с много висока скорост. По непотвърдена информация, с която разполага Рангелова, младежите, които са пътували в автомобила, са се състезавали с друга кола. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Шофьор с Опел уби 6-ма младежи на тротоар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди