изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 19:37 EEST
Траурен Великден в Симеоновград    
Общество

Вторият ден от най-големия християнски празник е начало на тридневен траур за Симеоновград. Навръх Великден там загинаха шестима младежи на път за черквата, след като буквално бяха пометени на тротоара от пиян шофьор. Починалите са на възраст между 17 и 19 години. Други двама са в болница. 17-годишното момче е с комоцио и охлузвания по тялото. 19-годишното момиче беше оперирано спешно. Групата тийнейджъри били приятели от малки. По празници винаги се връщали в родното градче, за да се видят отново.



Шофьорът на колата убиец - 23-годишният Данаил Георгиев, наскоро е получил книжка. В празничната нощ взел колата на бащата на свой приятел. Синът на собственика на колата, който е дал на Данаил да шофира пиян, бе задържан за 24 часа в полицията. http://www.blitz.bg
 
Роднини на загиналите: Шофьорът може и да е невинен, този път е убиец!

Шестте жертви били приятели от детските години. 23-годишният шофьор, който катастрофира с автомобила си и уби едно момиче и пет момчета в Симеоновград, има свидетелство за управление на МПС от 31 януари 2011 г. Няма данни да е бил пиян или употребявал наркотици по време на инцидента, уточниха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Загиналите били приятели от детските години. Животът ги разделил, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Те обаче не пропускали празник, без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата, те излезли от дома на едно от момчетата и се отправили към църквата, за да посрещнат Великден.


"Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат "Христос Воскресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги", каза пред "Дарик" бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. "Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него", допълни опечаленият.

"Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден", през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гецова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. "Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни само, че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването", разказа Валентина.

Рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те заявиха, че не познават младия шофьор, предизвикал инцидента. Повечето признаха, че се молят за живота му, както и за този на останалите трима оцелели младежи. На мястото на трагедията още личат петната кръв. "Остана и събореният електрически стълб", разказаха хора от Симеоновград.

Малкото градче, както и регионът, отдавна не помнят такава трагедия. Последната катастрофа, отнела отново шест човешки живота в Хасковско, стана преди повече от година и половина. Тогава при челен удар край Свиленград загина семейство турски гастарбайтери.  http://www.blitz.bg
 
23-годишен шофьор уби шестима пешеходци
 

20 минути преди настъпването Великден 23-годишният Даниел Георгиев загуби управление над лекия си автомобил „Опел Вектра" в Симеоновград, удари се в железобетонен стълб, преобърна се и се вряза в група пешеходци, които се движели в този момент по тротоара, отивайки на църква.

На място загинаха 18-годишната Яница Бойчева, гимназистка в Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ "Климент Охридски", 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

В болницата в Харманли с тежки наранявания е настанена Мария-Луиза Неделчева. Тя е с мозъчно сътресение и наранявания на дробовете, с опасност за живота. В същата болница е и 17-годишният Милен Жеков, който е пострадал най-леко.

Водачът на автомобила е с опасност за живота. Той е настанен в пловдивската болница. Двамата негови спътници, които са били на задната седалка са без опасност за живота и са изписани, след като са били прегледани в болнично заведение в Хасково.

Други двама пешеходци са ранени и са без опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение в Харманли.

Несъобразена скорост и незачитане на пътните и атмосферни условия е вероятната причина за тежката катастрофа, станала 10 минути преди полунощ.

В Симеоновград е обявен тридневен траур, съобщи кметът на града Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи. „Поне в този труден момент да можем по някакъв начин да сме съпричастни към мъката на родителите им, с каквото можем, да сме насреща", каза Рангелова.

„Това са местни деца, от добри семейства. Момчето, което предизвика инцидента, също е от града ни. Нямам данни друг път да е участвал в подобни инциденти", каза още кметът.

Автомобилът, причинил катастрофата, се е движил с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние - с павета и много дупки. По непотвърдена информация, с която разполага Рангелова, младежите, пътували в автомобила, са се състезавали с друга кола.

Водачът на автомобила е настанен в Клиниката по анестезия, реанимация и интензивна терапия (КАРИТ) в Университетската болница в Пловдив. Младежът е на изкуствено дишане, лекарите се борят за живота му.

Загиналите младежи били приятели от детските години, съобщи „Дарик". Животът ги разделил, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник, без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата, те излезли от дома на едно от момчетата и се отправили към църквата, за да посрещнат Великден.

"Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат "Христос Воскресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги", каза бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. "Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него", допълни опечаленият.

"Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден", през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гецова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. "Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни само, че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването", разказа Валентина. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Траурен Великден в Симеоновград | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Роднини на загиналите: Шофьорът може и да е невинен, този път е убиец!
Автор: Anonymous да 2011-04-25 @ 09:10 EEST
БОГ  да  ги  прости!Парламента  трябва  спешно  да  приеме  закон,който  да  спре  безумното  изтребване  на  хора  по  пътещата!Необходими  са  драконовски  мерки...
Траурен Великден в Симеоновград
Автор: Anonymous да 2011-04-25 @ 10:11 EEST

Какви драконовски мерки? Нужно е по-добро възпитание, а не просто затягане на законите, което и без това се нарушават наред. Ако човек е недобродетелен, никакъв закон не може да го ограничи.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди