изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:17 EEST
ДОБРИЧ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА    
Общество
Протест срещу цените на горивата ще блокира България
Днес среща на вторични от 14:30. План и организатори няма. Свободни сте сами да си изберете дали да протестирате и как да го направите. Всеки си е организатор сам за себе си и всеки си носи сам отговорността. Време е за промяна.


И така честито на новите цени на ЛУКОЙЛ на дребно :
Бензин А95 стара 2.37 - нова 2.41
Бензин А98 стара 2.55 - нова 2.59
Дизел Б3 страа 2.47 - нова 2.46
Газ стара 1.19 - нова 1.20
Какво излиза , че запушват устата на превозвачите с леко сваляне на цената от 1 стотинка , но за сметка на това увеличават другите горива за да си избият парите от дизела !!!

Мариян Йорданов, Даниела Андреева, Михаил Михов, Георги Господинов

Протест срещу цените на горивата ще блокира България

Пореден протест-шествие срещу високите цени на горивата ще се проведе днес. За пръв път той ще е в работен ден. В София протестът ще започне от четири пункта в 15 часа и има за цел да блокира столицата, като завърши на паркинга пред храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Очакват се около 1500–2000 коли да се съберат за акцията, съобщи "Фокус", като се позова на Славян Желязков от гражданско сдружение „Сила”, което са сред организаторите на протеста. Към софийските коли се очакват и шофьори от Перник, Самоков и други близки градове.

Протестиращите ще карат със скорост от 5-10 км из цяла София, като ще имат четири сборни точки - паркингът на магазин МЕТРО - Люлин и на магазин МЕТРО - "Цариградско шосе", паркингът пред Националния исторически музей в Бояна и паркингът на магазин "Баумакс". Четирите лъча с протестиращи ще се насочат към храм-паметника "Александър Невски". Очаква се в протеста да се включат малките автомобилни превозвачи.
Лъчите ще "карат" по основни булеварди, като "Цариградско шосе", "Сливница", "Ботевградско шосе" и др.

В страната протестът ще бъде в различни часове.
Във Велико Търново той ще започне от 11 часа на паркинга на Търговския център. Сборният пункт е до 12 часа, когато колоната от автомобили ще се отправи към местността „Дълга лъка” до Южния пътен възел, където ще бъде блокиран пътят до 16 часа. Организаторите предвиждат това да стане чрез образуване на жива верига, макар че нямат разрешение от Изпълнителна агенция „Пътища”.

В Бургас протестът ще бъде пешеходен от 16.30 часа. Демонстриращите ще се съберат на пл. „Тройката” от 16.30 до 17 часа. Малко след това ще има походно митинг шествие по ул. „Христо Ботев”, след това по бул. „Стефан Стамболов”, през Новата поща в посока х-л „Космос”.
Протестът ще хване час пик за прибиране на хората от работа.

Представителите на големите превозвачи, обединени в Сдружението на организациите в автомобилния транспорт заявиха, че няма да се включат в протеста, тъй като правителството изпълнява исканията им за прилагане на мерки за поевтиняване на продуктите.
Миналата седмица кабинетът и превозвачите договориха мерки за режима на внос на горива, в резултат на които се очаква поевтиняване с 20 ст. за литър до месец-два.

Комисията за защита на конкуренцията пък обяви вчера, че ще са й необходими поне няколко месеца, за да излезе с решение дали има картел между търговците на горива.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА
Автор: Anonymous да 2011-04-28 @ 09:08 EEST

И ние сме ЗА,но защо в работно време?

ДОБРИЧ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА
Автор: Anonymous да 2011-04-28 @ 11:39 EEST
Да не казвам, че тази сутрин на Петрло бензин А95 беше с цена 2.44 за литър

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди