изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:33 EEST
ПАМЕТНИКЪТ ВЪВ ВЛАДИМИРОВО В РЕГИСТЪР "ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ"    
НовиниВчера на редовно заседание, председателствано от областния управител Желязко Желязков, областната комисия "Военни паметници" разгледа докладна от община Добричка и одобри паметникът в парка на село Владимирово пред читалището да бъде вписан в регистъра "Военни паметници".

Изпращането на документацията до Министерството на отбраната е възложено на секретаря на комисията, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Оттам уточняват, че въпросният паметник е издигнат през 1995 г. от признателното население в памет на 18 загинали военнослужещи от селото по време на войните /Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни/. Паметникът се намира в парка на селото пред читалището. В рамките на заседанието комисията е разгледала и внесените от община Добричка количествено-стойностни сметки за паметници в тежко състояние, нуждаещи се от спешен ремонт с цел евентуално финансиране, съгласно Закона за военните паметници. Предложенията са за паметници в селата Росеново, Смолница и Долина. Ж. Желязков е предложил общините при подготвяне на документи да прилагат и снимков материал за по-голяма нагледност и обективност при искането на средства за финансиране. Участниците единодушно са одобрили представените документи за паметници, нуждаещи се от спешен ремонт и реши те да бъдат изпратени в Министерство на отбраната за евентуално финансиране съгласно чл. 14. ал. 2 от Закона за военните паметници.
 


Сходни връзки

ПАМЕТНИКЪТ ВЪВ ВЛАДИМИРОВО В РЕГИСТЪР "ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди