изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:11 EEST
НАД 42 ХИЛ. ЛВ. ГЛОБА ЗА ВАФЛА "КРИЗА"    
ИкономикаОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщиха, че заради установено нарушение - въвеждане в заблуждение, търновската фирма "Лачита" ЕООД  е глобена с 42 090 лв. Производството е образувано след постъпил сигнал за заблуждаващи твърдения на производителя на вафли „Криза”, според който въпросните продукти могат да заместят едно хранене, тъй като са със специално подбрани хранителни вещества, за да осигурят на организма нужната енергия.

Експерти на комисията установили, че в официалния сайт на "Лачита" ЕООД в секция "Новини" от 21.12.2010 г. е публикувана информация със заглавие "Великотърновски бизнесмен патентова вафла Криза" и подзаглавие: "На пазара е вече най-новият продукт с марка "Криза".... В нея няма химия, което я прави и подходяща за любителите на здравословното хранене.", като автор на новината е "Лачита" ЕООД. Разследването обаче доказало, че в състава на вафлата има обичайните съставки за такива продукти, сред които сода бикарбонат (Е500), емулгатор – соев лецитин (Е322). КЗК заявява, че в установения състав не само че не са налични "специално подбрани" хранителните вещества, а и се съдържат съставки, несъвместими със здравословното хранене. Решението за финансовата санкция е продиктувано от факта, че фирмата помества на сайта си некоректна и неправилна информация, която създава риск от реално настъпване на заблуда от страна на потребителите.
 


Сходни връзки

НАД 42 ХИЛ. ЛВ. ГЛОБА ЗА ВАФЛА "КРИЗА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди