изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:36 EEST
РЗС: Шефове в МВР покровителстват играчи от наркопазара    
Политика

Има информация, че високопоставен служител от МВР е получавал всеки месец от боса на наркомафията в София по 70 000 лв. в продължение на години, обяви на пресконференция на РЗС депутатът Емил Василев. С тези пари наркоразпространителите си осигурявали възможност необезпокоявани да движат трафика на дрога в България, както и трансграничния трафик, от който се печелят милиони, стана ясно на пресконференцията.



Василев каза, че служителят е с инициали С.Ф., но не пожела да уточни дали става за шефа на ГДБОП Станимир Флоров, пише в сайта на РЗС.
Парите били предавани от лице с прякор Сали в ресторант „Воденицата" в София на служител от ГДБОП с инициали Б.А., който лично ги предавал на С.Ф.

Финансов гръб на схемата била банка, която оперира с най-много средства от държавния бюджет. Преразпределението на наркопазарите ставало под покровителството на Борисов, убедени са от партията на Яне Янев.

Според РЗС правителството на ГЕРБ е в тясна връзка в медийната групировка на Ирена Кръстева и Делян Пеевски и заедно покровителстват търговията с наркотици. От партията настояват премиерът да каже как ще опровергае твърденията, че стои в основата на преразпределението на наркопазара, както и да отговори какви са ангажиментите му към бившата шефка на тотото и синът й, който е депутат от ДПС.

Янев и Емил Василев са внесли в парламента питане до министър-председателя за политиката на правителството за противодействие на разпространението на наркотици, предаде БТА. Те се интересуват дали премиерът има информация, че служители на ръководни постове в ГДБОП и в централното ръководство на МВР са получавали големи подкупи, за да покровителстват играчи на наркопазара.

РЗС са внесли в парламентарната комисия за борба с корупцията, парламентарна етика и конфликт на интереси и сигнал за нарушения при  проекта "Античен стадион Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване" в Пловдив, каза още Василев.
Според представителите на партията в областната управа в Пловдив са плащани по граждански договор възнаграждения по проекта на хора от администрацията или свързани с ГЕРБ около 4600 лева месечно.
В същото време част от хората са получавали и заплата от управата, поясни Василев. За целия 15-месечен период сумата, която е заплатена на пет души е 70 000 лв., допълни той.

В парламентарната комисия са предадени освен сигнала и копия на граждански договори. Предоставени са и справки за консорциума, избран да извърши реконструкцията, тъй като според РЗС има нарушения по възложената обществена поръчка - дейностите са извършени от подизпълнител, като по договор е нямало право да се наема такъв. http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

РЗС: Шефове в МВР покровителстват играчи от наркопазара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди