изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:37 EEST
ФАЛШИВА ВИКТОРИНА ОБЕЩАВА ВАУЧЕРИ ЗА МАРКОВИ СТОКИ    
НовиниХоландското дружество R&D Media с търговско наименование “Djugo” подмамва потребители да се включат в мнима викторина, като обещава ваучер за определен продукт на известни търговски марки като Икеа, Есприт, Дизел и др. срещу 10 SMS-a от по 1 евро.

За това алармират от пресцентъра на Комисията за защита на потребителите. Офертата е привлекателна, тъй като ваучерът е на стойност над 450 евро. В същото време измамата може да засегне хора, от която и да е точка на земното кълбо, тъй като предложението е отправено по Интернет, добавят още специалистите. Сигналът за фалшивата викторина е постъпил в Комисията за защита на потребителите (КЗП) по европейската система за обмен на информация за нелоялни търговски практики на Стария континент (CPC).
Регламентът за включване във викторината (описан на сайта www.djugo.com) изисква изпращане на отговори на въпроси чрез кратки текстови съобщения на специален номер. Според предварителната информация за спечелването на награда са необходими 10 есемеса, но на практика се оказва, че следва да са доста повече. Проверка е установила, че никоя от посочените известни марки няма общо с играта и не предоставя ваучери за нея. На практика без тяхно знание „Djugo” използва имената им, за да създава впечатление, че е солидна и заслужаваща доверие компания е заключението на КЗП.
 


Сходни връзки

ФАЛШИВА ВИКТОРИНА ОБЕЩАВА ВАУЧЕРИ ЗА МАРКОВИ СТОКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди