изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:45 EEST
И ТЪРГОВЦИТЕ НА ЛЕКАРСТВА ВЪРЗАНИ С НАП    
Икономика10 000 касови апарати на вносители, производители и търговци с лекарства в цялата страна трябва да бъдат свързани с електронните системи на НАП до края на август т.г., съобщават от пресцентъра на приходната агенция. Решението е взето на среща между финансовия министър С. Дянков, ръководството на НАП и представители на фармацевтите.

По-късият срок от предвидения в действащата наредба се налага заради данъчни рискове, съществуващи в бранша, нелоялна конкуренция и висок дял на сивия сектор в търговията с лекарствени средства, допълват от приходната агенция. По инициатива на браншови организации в търговията с лекарства се обмисля и да се въведе електронна система, която да следи не само отчитаните обороти на търговците, но и физическото движение и складовите наличности на медикаментите в оборот в страната. Идеята ще се дискутирана на експертно ниво, преди кабинетът да вземе отношение по реализирането й.  Към момента има около 8000 касови апарати с изградена дистанционна връзка с НАП, от които 3200 на бензиностанции. Все още обаче над 190 000 касови апарата на регистрирани по ДДС фирми не са изградили електронна връзка със сървърите на НАП.
 


Сходни връзки

И ТЪРГОВЦИТЕ НА ЛЕКАРСТВА ВЪРЗАНИ С НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди