изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:51 EEST
ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ БРИТАНСКА МАГИСТРАТУРА ПО ТУРИЗЪМ    
ОбразованиеБританският университетски колеж Бирмингам, известен в туристическата сфера на световно ниво, като университет, подготвящ едни от най-добрите в света кадри в туризма, предлага своите магистърски програми вече директно в България.


С настъпването на летния сезон университетът от Обединеното кралство започва да предлага на кандидати от България, магистърските програми - Бизнес администрация в туризма и Управление на туристически дестинации. Британската институция разработва програмите съвместно с Висше училище Международен колеж. Специалностите  ще бъдат предлагани във Варна и София, така цената за обучение е доста по-ниска от обичайната за престижна британска магистратура. Студентите започват обучението си в България - първите два семестъра, а след това продължават още два в Бирмингам, уточниха от ВУМК. Обучението по магистърските програми тук и във Великобритания ще се извършва на английски език и в извън работно време, а университетският кариерен център в Бирмингам е ангажиран с намирането на подходящи работни позиции за студентите. Като част от обучението е и участието в разработване на реален туристически продукт за алтернативен туризъм или пък нов хотел от световна верига в екзотична дестинация. Така например за по няколко седмици, студентите са ходили до момента в Мадейра, Кипър, Бруней и др.  - наричан още Live project, това бизнес пътуване се организира от британския университет, с помощта на организациите инвеститори в проектите.След успешно завършване студентите получават дипломата на един от най-големите британски университети - University of Birmingham и възможността да се развиват в туризма навсякъде по света, посочиха още от ВУМК.
Възпитаничка на  университета в Бирмингам  - Геновева Иванова от Варна, завършила там магистърската програма по Бизнес администрация в туризма, стартирала обучението си във ВУМК в Добрич, днес е част от мениджърския екип на дизайнерския хотел Армани в Дубай.
 


Сходни връзки

ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ БРИТАНСКА МАГИСТРАТУРА ПО ТУРИЗЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди