изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:44 EEST
СЕДМИЦАТА НА КАМЕРНАТА МУЗИКА ЗАПОЧВА ДНЕС    
КултураСедмица на камерната музика в Добрич се провежда от днес до 13 май под патронажа на кмета Детелина Николова. На добричка сцена ще прозвучат произведения от средновековието до съвременността в изпълнение на виртуози от България, Израел, Швейцария, Германия и Австрия. Предвидени са концерти на Български камерен оркестър Добрич с гост-диригент Георги Патриков и солист Илияна Селимска /сопран/; дуо - Хед Ярон-Майерсон /цигулка, Израел/ и Мария Христова /виола, Германия/; дуо Деница Казакова /цигулка, Швейцария/ и Ваня Пешева /пиано/, както и Смесен хор "Проф.Васил Арнаудов" от Русе с диригент Драгомир Йосифов.


В Добрич ще се представи и световноизвестното дуо на Дитер Флури /соло флейтист на Виенската филхармония, генерален директор на оркестъра на Виенските филхармоници/  и Мария Принц /пиано, Австрия/. Седмицата на камерната музика e музикално събитие с дългогодишна традиция и национално значение. Първото издание е през 1975 година по инициатива на проф. Константин  Илиев и маестро Йордан  Дафов, като ежегоден празник на класическата музика, за популяризиране на българското изпълнителско изкуство. На сцените в град Добрич се представят утвърдени български музиканти- солисти и състави като Николай Евров, Антон Диков, Стойка Миланова, Минчо Минчев, квартет "Димов",  дуо Ганеви, квартет "Еолина", ансамбъл "Софийски солисти", Софийски камерен хор "Л.Пипков" и мн. др. Гостували са диригентите Константин  Илиев, Васил Казанджиев, Емил Табаков, Васил Арнаудов, Милко Коларов и др.
Откриването на Седмицата на камерната музика днес ще бъде с концерт на добричкия камерен оркестър от 19 часа в огледалната зала "Нели Божкова". Гост-диригент ще бъде Георги Патриков, а солист - Илияна Селимска.
 


Сходни връзки

СЕДМИЦАТА НА КАМЕРНАТА МУЗИКА ЗАПОЧВА ДНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.13 секунди