изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:05 EEST
ДОБРИЧ ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВА НА ООН    
НовиниДесетилетие на действия за безопасност в движението по пътищата 2011-2020 г.

Днес в световен мащаб стартира инициатива на ООН, свързана с безопасността на движението. Като подкрепя безрезервно решението на ООН, и в съответствие с националните задачи през Десетилетието, областният управител Желязко Желязков оправя апел към жителите на областта да дадат своя принос за намаляване на жертвите по пътищата. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация. В призива си губернаторът заявява: "Нека всички ние - според своя професионален опит и позиция в обществото, работим непримиримо за опазване на най- ценното - човешкия живот и здраве. Нека през годините на Десетилетието докажем, че заедно можем да спасим живота на десетки хора, да съдействаме за ограничаване и намаляване на жертвите на пътнотранспортните произшествия на територията на нашата област!".
Фактите в световен мащаб са потресаващи - над 1.3 млн. загиват по пътищата всяка година. Други 50 млн. получават наранявания, а много от тях остават инвалиди за цял живот. Травмите от ПТП-та са причина № 1 за смъртността на младите хора. Икономическите загуби в резултат на катастрофи надвишават стотици млрд. долара годишно.
Прогнозата е, че ако не се предприемат адекватни и решителни мерки, през 2020 г. жертвите ще надминат 1.9 млн. души, сочи статистиката на ООН, като се добавя, че голяма част от инцидентите могат да бъдат предотвратени.
В България всяка седмица загубват живота си над 15 човека и над 150 получават тежки наранявания. Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост, внимание и опит, за да намалим грешките, които водят до безсмислени нещастия на пътя. В партньорство всички ние - представители на държавните институции, общинските структури, неправителствените организации, частния сектор и гражданското общество можем да сторим това, смята областният управител. Нека работим заедно за опазване на най-ценното - човешкият живот!" – призовава той в обръщение към добруджанци.

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВА НА ООН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди