изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:07 EEST
САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА ВЕЛИНА ХРИСТОВА В ПЛОВДИВ    
КултураДобричката художничка Велина Христова за първи път се представя със самостоятелна изложба в Пловдив. Експозицията е под надслов " 25-ят час - Моите легенди" и е посветена на творческите търсения, на проявленията на духа и заветите на родовата ни памет.


Откриването е на 12 май в галерия на Дружеството на пловдивските художници на ул. "Гладстон" 32, от 18.30 часа. Изложбата включва рисунки и колажи - акрил, акварел, пастел, молив, и ще продължи до 30 май. Творбите са създадени през последните две години.
Велина Христова е родена през 1970 г. в Пловдив. Завършва НХА през 1997 г., специалност "Приложна графика и Плакат" в класа на проф. Иван Газдов. Членува в дружеството на Пловдивските художници. В последните десет години активно се занимава с благотворителна дейност като член на дамски клуб "Майчина грижа" и  "Inner wheel" клуб - Добрич. Тя е и част от управителния съвет на фестивала за модерно изкуство "Процес-пространство" в Балчик. Преди година създава алтернативно пространство за култура и изкуство в Добрич, наречено кафе-клуб "Галерия", където дава възможност за изяви на творци в различни области.
Изложбата " 25-ят час - Моите легенди" представлява пътуващ проект, като приходите от всяка една продадена творба подпомагат създаването на фонд за конкурс за млади художници от Добруджа на името на големия добрички художник - Христо Господинов - Печката, баща на авторката. Инициативата е част от дейността на "Ротари клуб" Добрич в областта на изкуствата. Конкурсът стартира в началото на месец юни тази година.
 


Сходни връзки

САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА ВЕЛИНА ХРИСТОВА В ПЛОВДИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди