изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:54 EEST
СТУДЕНТ ПОЛУЧИ ИЗВИНЕНИЕ ЗА ОБИДА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА    
ОбществоОт пресслужбата на Комисията за защита от дискриминация съобщиха, че петчленен неин състав е разгледал жалбата на добричкия студент Данаил. А. Младият мъж се оплакал, че не бил допуснат в боулинг зала в нов МОЛ в Добрич заради това, че е от ромски произход.

Младежът обяснил, че бил посрещнат е на входа от охранител, който първо му казал, че няма място там, след това - че такива са нарежданията "от шефа", после, че входът е с клубни карти, че няма места и т.н. Докато стоял край входа на залата Данаил установил, че нещата не стоят така - и места имало, и никой от влизащите на показвал клубни карти. Данаил е студент в Международния колеж със специалност "Маркетинг и мениджмънт на хотелиерството и туризма", като години наред е работил в ресторантьорския бизнес у нас и в Испания. От комисията съобщават, че е постигнато между двете страни споразумение за помирение. Управителят на дружеството е направил писмено извинение до младежа, в което изразява си и това на целия персонал на заведението, че действията на охраната на залата са накарали Данаил А. да се почувства притеснен и обиден, като подчертава, че това не би се повторило. Реакцията на Данаил. А. да подаде жалба в КЗД е наречена адекватна от ответната страна и се допълва още, че виновното длъжностно лице за създадената ситуация е глобено, добавят от пресцентъра на комисията.
 


Сходни връзки

СТУДЕНТ ПОЛУЧИ ИЗВИНЕНИЕ ЗА ОБИДА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди