изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:54 EEST
ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНТЪР ЗА МЛАДИ ДАРОВАНИЯ В ДВОРЕЦА    
НовиниБотаническата градина, както е целият комплекс на Държавния културен институт "Двореца" в Балчик, ще продължи да се развива като място за творчество и научна работа на младите хора, като привлекателен център за изява на таланта, това казва в интервю за „Дневник” министърът на културата Вежди Рашидов във връзка с решението за Ботаническата градина в Балчик, която след многогодишни спорове неотдавна Министерски съвет реши да остави на СУ „Св. Кл. Охридски”.

Министърът споделя, че е сигурен, че заедно със Софийския университет Министерството на културата, към което е ДКИ „Двореца”, ще могат да предоставям на студентите и на младите хора не само възможност за семинари и обучения, но и арт работилници, срещи с живата култура, фестивални прояви. „През цялата година "Двореца" в Балчик може да бъде средище на културата. Комплексът е уникален, много посещаван от туристи, имаме и идея в него да има европейски център за млади дарования”, заявява още В. Рашидов.
 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНТЪР ЗА МЛАДИ ДАРОВАНИЯ В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди