изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:48 EEST
Сидеров: Джеймс Уорлик ме заплаши, искам охрана    
Новини"Атака" поиска САЩ да издължат наема си за военните бази за срок от 5 г. в размер на $2 млрд. Волен Сидеров обвини американския посланик Джеймс Уорлик, че го е заплашил. Самият Уорлик отговори, че това е политически трик.
По думите на Волен Сидеров САЩ би трябвало да плащат за базите така, както плаща всеки, който ползва земя, предаде "Фокус".


Той изтъкна, че 2 години се опитва да се срещне с американския посланик Джеймс Уорлик и съдбата ги срещнала в тъмно столично заведение към 22,30 часа вечерта, където му връчил сметка за ползването на американски бази - 2 милиарда долара.

Очаквал, че дипломатът ще реагира като балансиран представител на високоразвита цивилизация.
"Той реагира, за съжаление, много нервно, хвана папката и я хвърли на съседната маса, след което каза: "Аз вас ще ви унищожа!”, разказа Сидеров от парламентарната трибуна.

По думите му - българското външно министерство трябва да направи някаква забележка на Уорлик.
"Никоя държава не би понесла някой чуждестранен посланик да се заканва на народен представител. За негово нещастие, нашата среща бе документирана надлежно", добави лидерът на "Атака".
Той настоя Уорлик да бъде привикан в парламента, за да му се извини лично в пленарна зала, тъй като е засегнал достойнството му, а оттам и достойнството на България, цитира го "Всеки ден".

Той добави, че съжалява, че вътрешният министър Цветан Цветанов не е тук (той е в Брюксел - бел. ред.), за да внесе жалба, тъй като се е почувствал застрашен от посланика на най-мощната държава в света. Щял обаче да се обърне към НСО незабавно да му осигурят охрана.

Според Сидеров, освен обясненията какво се прави в тези бази, "уважаемите ни партньори" от САЩ трябва да кажат няма ли някакви "опасни неща" и какви са намеренията им.

Накрая лидерът на „Атака” коментира цялостната посланическа дейност на Джеймс Уорлик: „Откакто е посланик на Щатите, към него има едно аборигенско отношение от страна на политици, медии, коментатори. Той се държи като генерал-губернатор, дава мнения за щяло и нещяло, междувременно успява да прояви актьорски данни, участвайки като епизодик в телевизионни сериали, изказва се по всички въпроси на българската демокрация, много често в нарушение на добрия тон – дипломатически и междудържавен, но най-възмутително е, че никой не му прави забележка”.

По-късно от американското посолство разпространиха изявление по повод инцидента със Сидеров.
"Снощи, 12 май, по време на вечеря в столичен ресторант, г-н Волен Сидеров, придружен от фотограф, е заговорил посланик Уорлик в опит да предизвика политически спор. Такова поведение е неуместно и неприемливо. Намаляващата електорална подкрепа на партия "Атака" и фактът, че Посолството на САЩ отказва да се среща с членове на тази партия, са най-вероятните причини за този евтин политически трик. Посолството на САЩ не приема идеите на омраза, предразсъдъци и фанатизъм, които г-н Сидеров и "Атака" представляват", посочват от американската дипломатическата мисия.

Премиерът Бойсо Борисов отказа да коментира пред журналисти скандала.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Сидеров: Джеймс Уорлик ме заплаши, искам охрана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди