изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 10:39 EEST
МЛАДЕЖ ОТ ВУМК ВЛЕЗЕ В УПРАВАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СТУДЕНТСКИ СЪЮЗ    
ОбразованиеДни след празника на Европа е избран първият български студент във висшата управа на Европейския студентски съюз.


На 60-ото общо събрание на организацията, провело се около деня на Европа в Естония, тя е избрала новото си ръководство. За член на Изпълнителния съвет на Европейския студентски съюз /ESU/ е избран Калоян Костадинов, студент във Висше училище Международен колеж в Добрич. До момента не е избиран българин на толкова висока позиция в Изпълнителния съвет на организацията, подчертаха от ВУМК.
Амбициозният младеж  е член и на Комисията по международна дейност в НПСС (Националното представителство на студентските съвети), председател на Национален младежки форум и член на Студентски съвет към ВУМК.
"Изборът на Калоян Костадинов в Изпълнителният съвет на ESU е признание за цялостната политика на НПСС. Това е най-големият успех в историята на организацията, като участието в ESU" - споделя председателят на НПСС д-р Петър Чаушев, който се надява избирането на Калоян да сложи начало на една сериозна възможност в участието на българските студенти в политиката на европейското образователно пространство. Едно от най-значимите мероприятия за студентите в Европа се очаква да се проведе в края на тази година - 61-вото Общо събрание на ESU, на което домакин ще бъде Националното представителство на студентските съвети, а самото събитие ще се проведе във Варна.
 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ ОТ ВУМК ВЛЕЗЕ В УПРАВАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СТУДЕНТСКИ СЪЮЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди