изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 05:34 EEST
ПОЛОВИН МИЛИОН ЗА ИНТЕГРИРАНИ ПЛАНОВЕ ЗА ГРАДСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ    
НовиниОбщина Добрич е получила одобрение на поредния проект по оперативна програма "Регионално развитие" на стойност 500 000 лева. Собственото участие на община Добрич е 5%.

Според общината, проектът е един от най–важните за  Добрич, тъй като  ще създаде стратегическия документ - Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Това ще бъде генералният план за благоустройство на града за привличане на европейски фондове през програмния период 2013 - 2020 г. Добрич е един от 36–те големи градове в България, които ще идентифицират по три зони за интервенция и развитие. Първата ще е зона със социален характер, с наболели градски проблеми, като лош жилищен фонд и недостатъчно услуги за населението. Такава зона може да бъде например кв. „Балик”, където може да се привлече ресурс за цялостно благоустройство, включително мерки за енергийна ефективност на жилищните блокове. Втората зона е с градски характер - напр. централната градска част и прилежащи територии, които изпълняват много публични функции и имат необходимост от нов европейски облик. Третата може да бъде бизнес зона.
Очаква се договорът с ОП „Регионално развитие” да бъде подписан до няколко седмици, след което да стартират дейностите по реализацията на проекта. Всички стъпки по създаване на плана ще се случват с участието на граждани, бизнес и други местни партньори, уверяват от общината.
 


Сходни връзки

ПОЛОВИН МИЛИОН ЗА ИНТЕГРИРАНИ ПЛАНОВЕ ЗА ГРАДСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди