изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:13 EEST
ХВАНАХА ПРЕПИСВАЧ С GSM И СЛУШАЛКИ    
НовиниЗрелостниците писаха по Атанас Далчев на матурата по български език и литература


1486 ученици се явиха на държавния зрелостен изпит по БЕЛ в Добричка област. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Петър Петров. Десет не са се явили на изпита, като не са ясни причините за това, посочи той. Матурата по български език и литература е проведена във всички училища в Добричка област, където има 12-окласници.
За един случай на хванат ученик да преписва информира още г-н Петров. Това е станало в Професионалната гимназия за кадри в обслужващата сфера в Балчик. Момчето е хванато с GSM и слушалки. Неговата работа е анулирана и ще може да се яви на матурата по БЕЛ на септемврийската сесия, обясни още П. Петров.
Темата "Животът и книгите" върху стихотворението "Книгите" от Атанас Далчев се падна на вчерашния зрелостен изпит по БЕЛ. Зрелостниците можеха да избират между интерпретативно съчинение и есе по темата. Повече от 67 000 ученици от страната се явиха на матурата.
Тази година въпросите на матурата бяха определени два часа преди началото на изпита, съобщи Дарик радио. Това е нов момент при мерките за сигурност, след като миналата година темата за матурата изтече късно вечерта преди провеждането на изпита. В 5.40 ч. тази сутрин бяха генерирани отделните компоненти от теста на матурата. Комбинациите от въпроси са над 12 млн., обясниха от образователното министерство. Въпросите бяха избрани чрез стандартна компютърна програма за избор на случайни числа. Министърът на образованието Сергей Игнатов обясни, че до началото на изпита темата на матурата е била пазена в кабинета му, където няма интернет, информира още Дарик радио.
На 19 май ще се проведе вторият задължителен държавен зрелостен изпит.
 


Сходни връзки

ХВАНАХА ПРЕПИСВАЧ С GSM И СЛУШАЛКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди