изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:02 EEST
Първанов удовлетвори молби на млади майки    
Новини"Темата за връщане на неправомерно получени обезщетения за майчинство е отново особено актуална. Смятам, че не бива младите майки да плащат част от цената на кризата. Социалната роля на държавата е важна именно в такива случаи". Това посочва президентът Георги Първанов в страницата си във Фейсбук. Държавният глава напомня, че опрощаването на тези задължения може да стане само след подаване на индивидуална молба до упълномощената за това комисия

Той отбелязва, че по постъпилите вече молби се работи активно. До момента в Комисията по опрощаване на несъбираемите държавни вземания към Президентството са постъпили 157 молби от майки, които искат да им бъде опростено връщането на получени обезщетения за майчинство, посочват от прессекретариата на държавния глава.

По всяка от молбите е образувана съответната преписка и е задвижена административната процедура. В съобщението се припомня, че съгласно чл. 98, т. 12 от Конституцията опрощаването на несъбираеми държавни вземания е правомощие на държавния глава, който формира своето решение въз основа на становище на работещата към институцията Комисия по опрощаване на несъбираемите държавни вземания.

Необходимо е да се знае, че процесът на изготвяне на всяка преписка продължава няколко месеца поради заложените в закона процедури, които трябва да бъдат спазвани, се посочва в съобщението.

Този период включва и разглеждането на молбата от общинския съвет, както и от териториалните поделения на НОИ.

"Решението се взема на базата на факти и обстоятелства, станали известни в процеса на проучването на молбата. В тази връзка няма как да бъде изразено принципно становище по този или друг случай, независимо от това, че засяга много хора, без да е извършено предварително и според закона проучване на всеки индивидуален случай", се посочва в съобщението.

До момента през процедурата са преминали 24 молби, удовлетворени са молбите на 14 лица. http://www.vesti.bg/

 


Сходни връзки

Първанов удовлетвори молби на млади майки | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първанов удовлетвори молби на млади майки
Автор: Anonymous да 2011-05-20 @ 10:29 EEST
Ми сякаш е време вече да си влезе в ролята г-н Първанов
Първанов удовлетвори молби на млади майки
Автор: Anonymous да 2011-05-20 @ 12:25 EEST

Интересно как се вързва думата "удовлетвори" със съдържанието "ще бъдат разгледани"? Според мен ще ги мотат, мотат, а после ще им кажат:"Нарушили сте Законът!"

Държавата няма никакво морално право да си търси парите, но пък ако ролите бяха разменени вие как мислите, дали майките щяха да съчувстват на отсрещната страна? Аз мисля, че не. Защото и държавните ни чиновници майка-българка ги е раждала, а са готови за едната служба десет кожи да смъкнат от гърба на хората.

Първанов удовлетвори молби на млади майки
Автор: Anonymous да 2011-05-20 @ 15:05 EEST
В нашата държава почти всички закони и наредби не се спазват! За съжаление.....А г-н Първанов много лесно прави помен с чужда пита!?
Първанов удовлетвори молби на млади майки
Автор: Anonymous да 2011-05-20 @ 15:47 EEST

Как може да се спазва някакъв  закон който е измислен от малоумници.Другото което е че то не можеш дори да ги знаеш защото те всеки ден се менят .


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди