изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:01 EEST
Православната църква прославя светите равноапостолни Константин и Елена    
ОбществоПравославната църква прославя светите равноапостолни Константин и Елена. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света Литургия, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В село Полско Косово архиерейска света литургия ще отслужи Негово високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит. Богослужението е по повод храмовия празник на местната църква „Св.Св. Константин и Елена”.

Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил ще оглави богослужението в българската светиня, желязната църква „Св. Стефан” в Истанбул. В българския храм „Св. Св. Константин и Елена” в турския град Одрин архиерейска света литургия като официален пратеник на Българската православна църква ще отслужи Негово преосвещенство Велички епископ Сионий. С благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим празнична Света Литургия в столичния храм „Св.Св. Константин и Елена” / на ул. „Пиротска” / се очаква да отслужи Негово преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. Храмов празник в деня на светите равноапостолни Константин и Елена чества епархийския манастир „Св. Св. Константин и Елена”, дал името на известния курорт край Варна. По този повод с благословението на Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, братството на епархийския манастир „Св. св. Константин и Елена” организира подобаващо ежегодно честванe . В 9.00 часа ще започне Света Божествена литургия. След това ще бъде отслужен молебен и водосвет за здраве и благоденствие в двора на манастира. Светата обител, макар и с неголеми размери, е известна със своето лековито аязмо, с частицата от мощите на свети Валентин и други реликви.
Никола ПЕТКОВ
 


Сходни връзки

Православната църква прославя светите равноапостолни Константин и Елена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди