изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:58 EEST
Евтини чартъри връщат руснаците    
ТуризъмЕвтини чартъри от Русия и бившите съветски републики ще напълнят курортите ни това лято. Огромен ръст на издадените визи отчитат от външно министерство. Това обяви дипломат №1 Николай Младенов на заседание на кабинета. Външният министър се похвали на стената си във Фейсбук по време на заседанието. Младенов съобщи още, че правителството ще отпусне 1,560 млн. лв. допълнително на ведомството му за гарантиране на по-добрата работа на консулските служби до края на туристическия сезон. Допълнителни чиновници ще бъдат изпратени в Русия, Украйна и Беларус.


т началото на 2011 г. само в консулството в Москва са издадени 60% повече визи в сравнение с периода преди година, обясни за "Стандарт" зам. икономическият министър Иво Маринов. До края на годината в руската столица се очаква да бъдат изготвени 300 000 документа. За сравнение толкова са били издадените визи за цяла Русия миналата година. Сред причините за бума на туристи са новите чартърни линии от Русия, Украйна, Молдова и Беларус, обясни още Маринов. За първи път през това лято е разбит монополът само на един превозвач. В резултат на това по-голямата конкуренция направи страната ни по-достъпна и смъкна цените на полетите, обясни зам.-министърът.
За наплива от летни туристи голям принос има още рекламната кампания, на която заложи министерството и добрите оферти у нас. Манталитета на руските туристи е те да ходят всяка година до дестинацията, която им е харесала и явно браншът ги е спечелил през миналото лято, похвали се още Маринов. Една част от туристите са избрали страната ни заради провалени ваканции в Тунис и Египет. Друга - заради по-лесното издаване на документи през последната година. Огромен е ръстът на визите и в другите страни от региона. Консулството в Одеса отбелязва ръст от началото на годината на издадените визи от 115%, в Кишинев - 81%, Санкт Петербург - 35%, Минск - 10%. През 2010 г. са издадени около 630 000 визи, като приходите от тях в държавния бюджет са в размер на почти 40 млн. лв. През това лято чакаме броят на туристите като цяло да се увеличи с над 10%, като за това принос ще имат най-вече пазарите на Русия, Германия и Великобритания.
Наталия Малчева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Евтини чартъри връщат руснаците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди