изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:34 EEST
Младежта говори за младежката безработица и бъдещето на европейските структурни фондове    
Европейски съюзНа 2-ри и 3-ти юни в гр. Добрич ще се състои първата младежка международна конференция в рамките на проекта на Фондация Модерно образование и наука, озаглавен „U-Speak - младежта говори за младежката безработица и бъдещето на европейските структурни фондове”, финансиран от Програма „Европа за гражданите” на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на ЕК.

Събитието ще се проведе от 9 часа в зала 203 в сградата на Висше училище Международен колеж, ул. България №3. Висше училище Международен колеж подпомага Фондация МОН в изпълнението на проекта, със своя опит в предлагането на образование с практическа насоченост. Професионалната реализация на студентите е гарантирана и от международно признатите дипломи на колежа.

Инициативата е фокусирана върху проблемите на младежката безработица и разрешаването им чрез образование, осигуряващо работна заетост. Целта на организаторите е присъстващите млади хора да добият по-добра представа за младежката безработица и стратегиите на ЕС за предотвратяването й. Конференцията ще даде възможност на над 120 младежи от България, Гърция, Румъния, Италия, Полша, Литва и Хърватска република да се срещнат със свои връстници и да обсъдят политиките на ЕС, насочени към младежта. Те ще могат и да отправят предложенията си за насърчаване на предприемачеството и придобиването на практически умения в процеса на обучение. Събитието е със свободен достъп, тъй като желанието на организаторите е да достигнат до възможно най-широка аудитория от млади и амбициозни граждани.

В конференцията ще вземат участие експерти от България, Гърция, Румъния, Хърватия, Италия, Полша, Литва, Германия и Холандия. Част от лекторите, които

 

 

ще представят презентации, са: Каролин Штам от BEST-Sabel-Hochschule, Германия - „Учене и работа в туризма – получени уроци от международния туризъм”; Лео Декер от Stenden University. Холандия – „Стратегически мениджмънт на човешкия капитал: обединяващ подход между теория и практика в обучението по Хотелски мениджмънт”; Анна Гурка от SEN Meritum, Полша – „Приложно образование – добър начин ли е неформалното обучение за даване на възможности на младежта при навлизане на пазара на труда”; Марша Марзан, Хърватия – „Младежката безработица – белези, оставени от рецесията в Хърватска”; Ирина Баирова от Бюро по труда, България – „Възможности за облекчаване на младежката безработица, от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси””; Йоргос Сулос от Hellenic Regional Development Center, Гърция – „Младежка безработица и заетост: оцеляване и възстановяване”; Гинтаутас Бузинкас, ректор на Utena College, Литва – „Политики, насочени към младежта: образование за трудова заетост – случая на Литва”; Адина Марина Калафатеану от Center for Sustainable Community Development, Румъния – „Активна младежка ангажираност – европейски политики и програми”; Джиани Алтавийа от Network of European Active Citizens, Италия – „Гражданство, различия и образование” и др.

Фондация МОН организира тази инициатива с участието на осем организации от пет други страни членки на Европейския съюз и кандидатстващата за членство Хърватия. Заедно те работят за мобилизирането на европейските младежи и превръщането им в отговорни членове на едно социално и политически активно гражданско общество.

Фондация Модерно образование и наука

 


Сходни връзки

Младежта говори за младежката безработица и бъдещето на европейските структурни фондове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди