изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:13 EEST
КАВАРНА СЪБИРА ЛЮБИТЕЛИ ТЕАТРАЛИ    
КултураХIV Национален фестивал на любителските театри с международно участие. От днес до 5 юни Каварна отново ще е домакин на станалия вече традиционен Национален фестивал на любителските театри с международно участие, съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Фестът е под патронажа на кмета Цонко Цонев, като официалното му откриване е тази вечер от 19.00 часа на площада пред читалище "Съгласие" със запалване на театралния огън. Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат над 350 любители актьори от общо 22 театрални колектива.

Те са допуснати след предварителна селекция, извършена от комисия от професионални експерти в областта на театъра от общо 42 състава, подали заявка за участие.
Осем от постановките, които ще бъдат играни на сцената на читалище "Съгласие", са младежки и ще бъдат в изпълнение на самодейни театрални колективи от София, Русе, Пазарджик, Казанлък, Варна, Разград и Белене. Спектаклите за възрастни ще бъдат представени от самодейци от Велинград, Нови пазар, Козлодуй, Нова Загора, Алфатар, Костинброд, Дебелец, Елхово, Долна Оряховица и Каварна. В конкурсната програма ще вземат участие и два чуждестранни състава – от град Демир Капия, Македония, и Димитровград, Сърбия. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Надежда Сейкова и състав Кремена Бабачева – театровед, Светослав Добрев – актьор в младежки театър "Николай Бинев" и преподавател в НАТФИЗ, и Станка Калчева – актриса в младежки театър "Николай Бинев". Церемонията по награждаване и закриване на ХIV Национален фестивал на любителските театри с международно участие ще бъде на 5 юни от 19.30 часа в читалище "Съгласие".
Фестивалът е основан през 1998 г. в памет на изтъкнатия български театровед от Каварна проф. Гочо Гочев. През изминалите години той се радва на изключително голям интерес от страна на български и чужди любителски театрални състави.
 


Сходни връзки

КАВАРНА СЪБИРА ЛЮБИТЕЛИ ТЕАТРАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди