изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 10:42 EEST
Съдебно-технически експертизи по две дела за имоти на „Дамбата” допусна Окръжен съд - Добрич    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, допусна да бъдат изготвени съдебно-технически експертизи по два граждански процеса за имоти на брегоукрепителното съоръжение „Дамбата”. Делата са образувани по искови молби на държавата, представлявана от министъра на Регионалното развитие и благоустройството чрез Областния управител на Добрич против „Балчик Плаза” ООД и  „ЕЙ ПИ ИНВЕСТ 09” ООД.

 

            Държавата моли да бъде прогласена нищожността на един договор с „Балчик Плаза” ООД и на два договора с „ЕЙ ПИ ИНВЕСТ 09”ООД за продажба на право на собственост върху три недвижими имоти – частна държавна собственост – земя с площ 10636 кв. м, и те да се върнат в патримониума й.

            Адвокатът на ответниците съобщи, че са водени неофициални разговори за извънсъдебно решаване на споровете, а проектите за спогодба са изпратени, но не са получени от МРРБ.

            Окръжен съд – Добрич, допусна да бъде изготвена поисканата от държавата в първото съдебно заседание съдебно-техническа експертиза. Вещото лице има задачи да идентифицира спорните три имота и да отговори какъв е бил техният статут преди актуването им като частна държавна собственост, ползва ли се брегоукрепителното съоръжение по предназначение, има ли изработен ПУП за тях, какво е било трайното им предназначение, има ли промени в характеристиките им и по какъв начин са извършени те.

            Следващите заседания по делата са насрочени за 28.06.2011 г.

 

30.05.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Съдебно-технически експертизи по две дела за имоти на „Дамбата” допусна Окръжен съд - Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди