изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:21 EEST
Борисов ”разжалва” ДСБ като дясна партия    
Политика

Никога не съм очаквал и не съм разчитал на подкрепата на ДСБ за Пакта за финансова стабилност. Това каза премиерът Бойко Борисов пред “Фокус”. Той бе потърсен за коментар на думите на заместник-председателя на ДСБ Екатерина Михайлова, че няма да подкрепят промяна на Конституцията във връзка с Пакта за финансова стабилност.



 

Според внесения вече законопроект от управляващите и РЗС, при промяна или налагане на нови данъци ще са необходими две трети от гласовете на депутатите, а не обикновено мнозинство от 50 плюс 1. В законопроекта се предлага още още дефицитът да не надхвърля 2% от БВП по консолидираната фискална програма.

„Подобен пакт и подобни мерки са присъщи само на истински десни партии, а не – на ДСБ. Ако е необходимо, винаги бих могъл да възложа на Дянков - да им обясни Пакта за финансова стабилност, защото той е една крайна дясна мярка, която не е записана в учебниците по политикономия на социализма”, каза Бойко Борисов.
(Иван Костов е бил преподавател по политикономия в МЕИ - б.р.)

Парламентът ще създаде специална комисия за обсъждане на необходимите законови поправки, преди депутатите да гласуват предложенията. „Имам уверението на голяма част от депутатите, че конституционните промени може да бъдат одобрени до есента”, заяви по този повод Дянков.

Екатерина Михайлова: Няма да подкрепим проекта за промени в Конституцията

 


Сходни връзки

Борисов ”разжалва” ДСБ като дясна партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди