изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:12 EEST
ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАНАИРЕН КОМПЛЕКС НА СЕЛСКОСТОПАНСКО ЛЕТИЩЕ    
НовиниГодишно общо събрание на “Добрички панаир” АД  ще се проведе на 29 юни. На него предстои да се приемат годишните доклади за работата на дружеството през 2010 г. и да се вземе решение за разпределение на печалбата за 2010 г.

Дневният ред предвижда и вземане на решение за намаляване капитала на дружеството от 1 946 000 лева на 200 000 лева, чрез обезсилване на акции. На събранието ще се коментират въпросите за търсене на алтернативни варианти за изграждане на новия панаирно-изложбения комплекс.
Във връзка с предстоящото събрание на днешното си заседание Общинският съвет предстои да определи правомощията на представителя на общината в Общото събрание на „Добрички панаир”.
Във внесената от зам.-кмета Надежда Петкова докладна записка се посочва, че към момента  за  реализацията на проекта за нов панаирно-изложбен комплекс са  необходими  около  10 000 000 лева. Дружеството има възможност да участва с около 2 милиона лева, но за останалите осем милиона лева трябва да бъдат привлечени, което се определя като тежест за дружеството. В тази връзка е направено предложение от акционер в дружеството да бъде закупен терен - 120 дка бивше селскостопанско летище, заедно с намиращите се там сгради, които след като бъдат реновирани, могат да се използват като изложбен комплекс.
За реализацията на този проект се счита, че ще са нужни около 2 000 000 лева, голяма част от които дружеството притежава. Още повече, че подобна идея може да се реализира в кратки срокове.
Освен това се предвижда намаляването на капитала на дружеството от 1946 000 лева на 200 000 лева чрез обезсилване на 1746 бр. поименни акции. В резултат на това ще се запази пропорционалното съотношение между акционерите в дружеството като общината в Добрич ще запази 40 % от акциите си в „Добрички панаир" АД. Апортираното от общината вещно право на строеж на терен от 40 468 кв. м. в бившия разсадник се предвижда да бъде върнато на общината.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАНАИРЕН КОМПЛЕКС НА СЕЛСКОСТОПАНСКО ЛЕТИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди