изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:40 EEST
ЯСНО Е ИЗЦЯЛО ЖЕНСКОТО ЖУРИ НА ФЕСТИВАЛА „В ДВОРЕЦА”    
НовиниТри са българките в него. В журито са носител на награди „Еми” и селекционер за ”Оскар”

Известни са имената на всички дами, които ще бъдат част от тазгодишното жури на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“. Филмите, които се състезават в конкурсните програми, ще получат оценка от утвърдени професионалисти от България и целия свят.
Елена Йончева, доц. д-р Емилия Стоева и Ружа Колева – това са трите българки, които тази година ще бъдат част от изцяло женското жури на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“, Балчик. Професиите на трите дами – журналист, филмов оператор и аниматор – в българския език са съществителни имена от мъжки род, но именно те - Елена, Емилия и Ружа - са доказателството, че единствената категория на успешната кариера е професионализмът.
 Другите членове на журито са Бикет Илхан - режисьор, продуцент. Тя е член на Управителния съвет на Асоциацията на турските продуценти и на Югоизточната европейска филмова мрежа (SEECN). В момента е вицепрезидент на Асоциацията на турските режисьори.  Бранислава Джунов-Стосич е журналист, кинокритик. Дълго време е художествен ръководител за документално кино на международния фестивал MEFEST SRBI. Била е член на жури на фестивалите в Монте Карло, Пловдив, Монтрьо. Линда Олшевски е селекционен изпълнителен директор за екранното разпространение на Oscar Shorts, за iTunes, VOD, телевизионното и airline разпространение на късометражните филми, номинирани за Наградите на Академията. Тя има богат опит в студийното производство на игрални и документални филми („Шрек”, „Пътят към Елдорадо”, „Принцът на Египет”, „Последните картини от войната”, „Летците от Хуехуетла”, „Животът на Дейвид Гейл”, „Карма”, „Кан или бюст”, „Хапки реалност”, „Коен и Тейт”).
Малгожата Потоцка е актриса, филмов режисьор и продуцент. Тя е член е на Асоциацията на полските филмови дейци и на Програмния комитет на Филмовия музей в Лодз. През 1992 г. работи като изпълнителен продуцент на TNT (телевизията на Тед Търнър). Мила Новикова е председател на селекционната комисия и съосновател на МФФ „Молодист”, Киев. Работи във фестивалния бизнес от края на 80-те. Санди Сисел е филмов оператор, режисьор, преподавател. Тя започва кариерата си като оператор в ЕнБиСи и ЕйБиСи, където получава две награди "Еми" за «Нейно Величество Британия», както и за отразяването на войната във Виетнам. През 70-те и 80-те години снима множество откъси за програмите на ЕйБиСи «20/20», «Съботно нощно шоу» и «60 минути». През 1994 г. Санди получава наградата «Кодак Кристъл» за цялостно творчество от асоциация «Жените в киното».  Санди е член на Международната гилдия на филмовите оператори «Локъл 600», както и на асоциацията «Жените в киното». Става член на Американската асоциация на филмовите оператори през 1994 г., както и на Американската академия за филмово изкуство и науки «ОСКАР» през 2004 година.
В момента ръководи катедра «Операторско майсторство» в магистърската програма на Нюйоркския университет.
Виктория Маринеску е продуцент, сценарист, режисьор. Тя е президент на Асоциацията на сценаристите и член на борда на Съюза на румънските филмови дейци.  
 


Сходни връзки

ЯСНО Е ИЗЦЯЛО ЖЕНСКОТО ЖУРИ НА ФЕСТИВАЛА „В ДВОРЕЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди