изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-27 @ 15:26 EET
Добричкият окръжен съд постанови 3 месеца условно лишаване от свобода да търпи 21-годишен, неизпълнил пробационна присъда    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд замени с условно лишаване от свобода, неизтърпяната част на наложеното на 21-годишния Мюседжеб А. М. от с. Сърнец, община Тервел, наказание пробация.  Делото бе разгледано в отсъствието на подсъдимия, като неговите права бяха охранени с участието на служебен защитник. По данни на Областната дирекция на МВР – Добрич, той е напуснал България.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, уточнява, че искането на Пробационния съвет за замяна на постановеното спрямо Мюстеджеб М. наказание е внесено на 02.11.2010 г. В съдебно заседание на 01.12.2010 г. съдебният състав спря делото до издирването на 21-годишния.  

След като се запозна със събраните доказателства и изслуша становищата на страните, днес съдът прие, че с присъда на Районен съд – Тервел от 16.12.2009 г. Мюстеджеб М. е признат за виновен за това, че през 2005 г. като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, след предварителен сговор с 36-годишен мъж, е извършил две домови кражби. Общата стойност на отнетите движими вещи възлиза на 166,58 лв.

Районният съд му е наложил наказание пробация с пробационни мерки задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в програми за обществено въздействие за същия период. За да се осигури изпълнение на наказанието Мюстеджеб е бил обявен за общодържавно издирване на 08.02.2010 г.

На 03.05.2010 г. той е бил установен и заведен от служители на Съдебна охрана - Добрич в Областната служба „Изпълнение на наказанията”, и същия ден е започнало изпълнението на пробационната присъда.

На 08.10.2010 г. Мюстеджеб М. е преустановил изпълнението й по неоснователни причини, като до тогава е  реализирал изцяло третата наложена му пробационна мярка.

Окръжен съд – Добрич, прие, че предложението на Пробационния съвет е основателно, тъй като Мюстеджеб М. не е изпълнил пробационните мерки отчасти и по неоснователни причини, и наложеното му наказание следва да бъде заменено с по-тежко. Неизпълнената част на присъдата по първите две мерки е в размер на 6 месеца и 4 дни. Наказателният кодекс регламентира, че два дни от наказанието пробация се заменят с 1 един ден лишаване от свобода. Затова съдът наложи на Мюстеджеб М. 3 месеца и 2 дни лишаване от свобода, като отложи изтърпяването на наказанието за срок от 3 години. Съдът прецени, че непълнолетната възраст, в която е извършил кражбата, чистото му съдебно минало преди това и ниският размер на нанесената щета, дават основания наказанието да  бъде търпяно условно.

Мюстеджеб М. има начално образование, не е женен, при изпълнение на пробационната присъда е работил в строителството.

31.05.2011 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд постанови 3 месеца условно лишаване от свобода да търпи 21-годишен, неизпълнил пробационна присъда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди