изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:22 EEST
Провалите на МВР: БСП алармира за арестант, изчезнал от самолет    
НовиниВременна комисия в парламента да провери няколко фрапиращи провала в работата на органите на МВР, включително на избягал арестант от самолет.


За това настоя бившият вътрешен министър Румен Петков от БСП пред колегите си в Народното събрание.

Той цитира случай, с който смайваме Европол, Евроджъст и Фронтекс - да избяга арестант от самолет. „Имам основание да питам вътрешния министър дали е вярно, че през месец май по силата на европейска заповед са задържани двама български граждани в страна член на ЕС. За двамата на територията на съответната държава са водени процесуално-следствени действия, след което МВР е осведомено, че те са задържани и държавата е готова, чрез компетентните си органи, да ги предостави на българските власти”, заяви Петков.

По думите му вътрешно министерство е осведомило партньорските служби на съответната държава, че няма да изпрати конвой и моли настоятелно българите да бъдат доставени със самолет.

„Вярно ли е, говорим за периода 5-20 май, че съответната държава с компетентните си органи натоварва тези двама, в случая очевидно „туристи”, след като не се конвоират от лица, които са упълномощени да гарантират доставката на арестанта по предназначение, са качени в самолета от компетентните власти. И вярно ли е, че в София е слязъл само единия от тях”, попита още бившият вътрешен министър.

Дарик научи, че българският гражданин е бил екстрадиран от Кипър в края на месец май. Той е бил натоварен на самолета и са му били връчени задграничния паспорт от кипърските власти. При пристигането си в София обаче се оказва, че на борда на самолета няма такъв човек. Заради случая тече вътрешна проверка в Гранична полиция. dariknews.bg
 


Сходни връзки

Провалите на МВР: БСП алармира за арестант, изчезнал от самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди