изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:54 EEST
Взривиха се оръжейни арсенали в руска република    
По светаПожар във военна база в Удмуртската република в състава на Руската федерация обхвана 18 склада за боеприпаси и предизвика множество взривове на артилерийски снаряди. Около 150 сгради са обгърнати от пламъци. Горят складове с обикновени, а не реактивни снаряди, съобщават правителствени източници. Двайсет и пет души са ранени, само трима са хоспитализирани. Няма загинали. От околните повече от 14 населени места бяха евакуирани над 28 хиляди души, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Взривовете са изпотрошили прозорци в радиус от 9 километра, включително в част от Агриз, Татарстан. Близкото село Пугачово не е пострадало много от огъня. Пламъците бушуват на територията на военните складове, които не могат да бъдат доближени. Продължават да се взривяват снаряди, макар и не толкова интензивно.

Министерството на извънредните ситуации на Удмуртия съобщи, че ситуацията е под контрол, няма опасност за близките населени места. Към складовете са изпратени два самолета Ил-76, тежка техника, булдозери, трактори. В Пугачово пристигна президентът на Удмуртия Александър Волков, който ще координира работата на всички институции, заети с ликвидирането на пожара.

Заради извънредната ситуация беше спряно движението по железопътните линии в околността и три пътнически влака останаха блокирани. Преди седмица голям пожар предизвика експлозии на боеприпаси в арсенал в автономната република Башкортостан. Тогава пострадаха 12 души, десетки сгради бяха повредени, а 115 души останаха без покрив. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Взривиха се оръжейни арсенали в руска република | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди