изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:19 EEST
Ройтерс: НАТО започна използването на хеликоптери в Либия    
По светаТриполи. НАТО използва хеликоптери за нападения на обекти в Либия за първи път днес, предава Ройтерс. В изявление на Алианса се казва, че сред ударените обекти са военни превозни средства и военно оборудване, но не се съобщава информация за местоположението на нанесените удари.Миналия месец Франция и Великобритания съобщиха, че предоставят хеликоптери на НАТО за увеличаване на натиска в започналата през март война по въздух срещу силите на либийския лидер Муамар Кадафи.


Британски медии съобщиха, че атаките на британските хеликоптери "Апачи" са били проведени в източния либийския град Брега, който е важно място на петролни съоръжения.
Според изявлението на НАТО употребата на атакуващи хеликоптери е увеличена възможност за проследяване, и по-прецизно атакуване на силите на Кадафи, опитващи се да се укриват в населени райони. Понижава се и опасността за цивилни жертви при нападенията.
Според военни експерти обаче има риск западните сили в Либия да дадат своите първи жертви, тъй като хеликоптерите са уязвими при наземна стрелба.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Ройтерс: НАТО започна използването на хеликоптери в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди