изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:40 EEST
Бактериалната зараза не идва и от бобени кълнове?    
Европейски съюз Земеделското министерство на германската провинция Долна Саксония заяви днес, че първоначални изследвания са установили, че бобени кълнове от германска ферма не са източник на заразата с бактерията Ешерихия коли. Тестовете засега са показали, че 23 от 40 проби бобени кълнове, взети от въпросната ферма, са дали отрицателен резултат за наличие на бактерията, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА. Предстоят нови изследвания.

Фермата беше затворена по подозрение, че е източник на заразата от Ешерихия коли, обяви вчера провинциалният министър по въпросите на потреблението Герт Линдеман. Фермата, в която се отглеждат семена за различни зеленчуци - маруля, леща и някои видове боб, е доставяла кълнове за ресторанти в почти цяла Северна Германия.

Министърът на земеделието на Германия Илзе Айгнер обяви днес, че докато не бъде установен източникът на бактерията, причинила смъртта на най-малко 22 души в страната, не се препоръчва консумирането на бобени кълнове, домати, салати и краставици, предаде Франс прес.
Над 2300 души се разболяха в Европа.

Утре европейските министри на земеделието се събират на извънредна среща в Люксембург, за да обсъдят ситуацията с разпространението на бактерията и възможностите за компенсации на Испания заради първоначално създадането напрежение с краставиците от тази страна. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Бактериалната зараза не идва и от бобени кълнове? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди