изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:30 EEST
М. ВEЛИКОВА ПОДКРЕПЯ СЪМИШЛЕНИЧКА ОТ ВИДИН    
ЕкологияПриродозащитничка обяви гладна и жадна стачка

Представителят на българо-германското дружество за защита на животните в Добрич Мария Великова заяви пред НДТ, че изцяло застава зад природо-защитничката Любов Гусева, която е обявила гладна и жадна стачка. "Тя е изключителен човек, който дълги години се грижи за бездомните кучета във Видин, като вложи и много лични средства. Тя заведе преди 2 години и фондация "Четири лапи". Сега обаче е отстранена и не й дават да се грижи за животните, а на мястото на лекаря, който бе завела в общинския приют, за да катастрира животните е заменен с кметска заповед от ветеринар, който може да кастрира само мъжки животни" - разказа за НДТ Великова, като добави, че заради всичко това тя е обявила гладна и жадна стачка.
Великова е категорична, че приютите няма да решат проблема с бездомните животни по улиците. "Аз също не искам животните на улицата. Просто цялата философия е сбъркана. Няма контрол. Трябва да има по-сериозен данък "куче" - 100-200 лв., за да мотивираме хората да кастрират животните си, да ги регистрират и да имат паспорти животните. Иначе мине малко време и се изнасят кашончета с по 8-10 кученца до кофите и така популацията на уличните се увеличава, вместо да намалява" - казва Великова.
 


Сходни връзки

М. ВEЛИКОВА ПОДКРЕПЯ СЪМИШЛЕНИЧКА ОТ ВИДИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди