изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 15:27 EEST
ПРЕДСТАВИХА ДВЕ НОВИ ФИНАНСОВИ СХЕМИ    
ОбществоИнформационни дни за разясняване на възможностите за кандидатстване с проекти по две нови схеми по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" се проведоха в Добрич, съобщиха от дирекция "Бюро по труда".


ПРЕДСТАВИХА ДВЕ НОВИ ФИНАНСОВИ СХЕМИ

Информационни дни за разясняване на възможностите за кандидатстване с проекти по две нови схеми по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" се проведоха в Добрич, съобщиха от дирекция "Бюро по труда". Представени бяха схемите "Вземи живота си в свои ръце" и "Социални иновации в предприятията".
Двете нови схеми са на стойност близо 49 млн. лв. Схема "Социални иновации в предприятията" е насочена изцяло към бизнеса. Тя ще даде възможност на работодателите - малки, средни и големи предприятия, кандидатстващи с проекти, преди всичко да подобрят работната среда, да повишат квалификацията на своите служители, да запазят работниците си в предпенсионна възраст, като същевременно с това използват техния професионален опит, да се приложат иновативни подходи. Всички тези мерки, които се предприемат, са в унисон със Стратегията за учене през целия живот и ще допринесат за подобряване на работната среда в предприятията. С въвеждането на гъвкави форми на заетост от страна на работодателите и изграждането на социални придобивки в отделните предприятия,ще се повиши качеството на работния процес, ще се стимулират служителите, ще се подобри трудовия климат.
Схема "Вземи живота си в свои ръце" има за цел да насърчи включването на най-обезкуражените лица на пазара на труда, особено сред етническите малцинствени групи. Те не са регистрирани в бюрата по труда и затова трудно може да бъдат обхванати от мерките за заетост. Програмата си поставя за цел поне 5 000 души да се включат в пазара на труда. Бенефициенти по програмата са работодатели, неправителствени организации и образователни институции. От тях се очаква да участват с проекти, с които да издирват хора от районите с компактно ромско население и да ги мотивират да се регистрират в бюрата по труда като безработни. След това на тези безработни ще се осигури мотивационно обучение, след което част от тях ще се включат в курсове за професионална квалификация, а други - в обучение по ключови компетентности. Успешно преминалите обучение безработни ще бъдат включени в стажуване във фирми. Целта е тези хора да получат базови трудови навици, за да може по-лесно да си намерят постоянна работа. На работодатели, наели за три месеца на стаж лице от уязвимите групи по тази схема, ще се осигури субсидия в размер една минимална работна заплата и осигуровки. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ДВЕ НОВИ ФИНАНСОВИ СХЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди