изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:45 EEST
ПОНИЖАВАТ МИНИМАЛНИТЕ ЦЕНИ НА ОБЩИНСКТЕ ЖИЛИЩА    
НовиниОбщина Добрич стартира публично обсъждане на промяна на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд.

Като мотив за внасянето на такова предложение в Общинския съвет кметът Детелина Николова посочва икономическата, която сви пазара на имотите в България и в частност в Добрич. Пазарните цени се сринаха надолу и липсата на финансови средства у гражданите направиха цените на общинските жилища несъответстващи на пазарните, се посочва в мотивите за предложението.
Очаква се с промените да се създадат условия повече граждани да задоволят своите жилищни нужди и да се осигурят приходи за общината от продажбата на общински жилища. Припомняме, че по информация от зам.-кмета Иван Колев, през първите пет месеца на годината не е продаден нито един от предвидените общински имоти.
Промените предвиждат продажбата на общински жилища на правоимащите да става на базата на пазарна оценка, но не по-ниска от приетата от общинския съвет за съответната зона и конструкция, както следва. Предложението е в централна градска част минималните пазарни цени за общински жилища да са 535 лева за кв. м за ЕЖБ и 580 лева за система монолитна, скелетно-безгредова, пълзящ кофраж, за втора зона /жк „Запад”, жк „Север 1,2” и жк „Русия” и жк „Добротица” цената е 550 лева за кв. м монолитно строителство, 460 лева за ЕЖБ и 440 лева за пълзящ кофраж. За зона ІІІ /жк „Строител”, жк „Иглика”, жк „Дружба” и жк „Балик”/ минималната цена за ЕЖБ е 410 лева, а за ПК – 430 лева за кв. м.
 


Сходни връзки

ПОНИЖАВАТ МИНИМАЛНИТЕ ЦЕНИ НА ОБЩИНСКТЕ ЖИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди