изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
БРИЛЯНТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПФА "ДОБРУДЖА" В БЕЛГИЯ    
КултураВ побратимения унгарски град Залаегерсег също бурно аплодираха прекрасните изпълнения на добричкия ансамбъл


Вашето представяне беше брилянтно. Добрич трябва да се гордее, че има такъв ансамбъл. Такава е оценката на организаторите на международния фолклорен фестивал в белгийския град Оострозебеке, в който за втори път участва Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа". На сцената се представили още изпълнители от Белгия, Холандия, Литва, Венецуела, Франция, Румъния, Сърбия, Перу и България, разказа главният художествен ръководител Стоян Господинов. Според него, нашият ансамбъл се е откроявал, бил е бурно аплодиран от публиката и е изкарван многократно на бисове.
Изключително мили думи и висока оценка изказват за ПФА "Добруджа" организаторите Сабине Дук /президент на фестивала/, Дирк Кадир /зам.-президент по финансовата част/ и Питър Вламинск /зам.-президент по техническата част/. "Представленията на българската група бяха много добри, изключително премерени във времето. Много автентични, с много хубава хореография. Публиката усеща настроението на изпълнителите и тяхното желание да танцуват. И те предават това усещане на публиката" - споделя Сабине Дук. "Представянето на ПФА "Добруджа" беше потвърждение на нашето желание съставът да участва във фестивала отново. Тази година видяхме и нови неща, още по-красиви. Вие отново доказахте, че можете. Добрич трябва да се гордее, че има такъв ансамбъл. Надявам се да се видим отново" - са думите на Дирк Кадир. Питър Вламинск пък нарича концертите на добричкия ансамбъл брилянтни.
ПФА "Добруджа" гостува и в побратимения на Добрич унгарски град Залаегерсег. След концертите си там съставът също е получил прекрасни отзиви, а зам.-кметът на града е споделил, че останал очарован от видяното, разказва още Ст. Господинов. Специалисти от музикалната академия в Залаегерсег са отправили покана към ансамбъла да участва в продължение на една седмица в техен фолклорен фестивал.
"Ансамбъл "Добруджа" достойно защити името си на един от най-добрите представители на фолклорния жанр в България" - сподели още Стоян Господинов.
 


Сходни връзки

БРИЛЯНТНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПФА "ДОБРУДЖА" В БЕЛГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди