изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:29 EEST
ПАДНА ЗАБРАНАТА ЗА УЛОВ НА КАЛКАН    
Лов и риболовОт страниците на НДТ пожелаваме "На слука" на всички рибари след като падна вече забраната за улов на калкан. За НДТ председателят на рибарското сдружение в Балчик Росен Димов сподели, че това е рибата, която е сред най-предпочитаните от рибарите, защото и цената и е добра.

Досега нашите рибари продаваха деликатесната риба по 20 лв./кг, докато в Турция тя се търгува по 40 евро/кг, а в Гърция - 25 евро/кг, каза Димов.
В момента основно се лови сафрид и попчета. Едрият сафрид се търгува за 7-10 лв./кг, но през пролетта е рядкост, добавя още Димов. Обикновено излиза дребен - т. нар. граца, който може да се купи от рибарите за по 4-5 лв. за кг. Попчетата също се търгуват от рибарите по около 4 лв./кг.
Димов добави, че освен риболовците усилено работят и водолази, които се гмуркат за рапани.  Уловът им се изкупува от цех за преработка на морския охлюв в Балчик, като цената му варира от големината между 45 до 90 стотинки за килограм.
 


Сходни връзки

ПАДНА ЗАБРАНАТА ЗА УЛОВ НА КАЛКАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди