изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:27 EEST
НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПОДГОТВЯ ДЗИ    
ЕкологияНационална научна конференция “Съвременни тенденции и основни приоритети в селекцията и агротехниката на полски култури” организира от 16 до 18 ноември Добруджански земеделски институт в Генерал Тошево.

Форумът ще е посветен на 60-годишнината от създаването на института и 70 години аграрна наука в Добруджа.
Развитието на аграрната наука в Добруджа неизменно се свързва със създаването на Добруджански земеделски институт през 1951 г. и израстването му като национален научно-изследователски център. Той е продължител на дейността на Земеделския изпитателен институт в гр. Добрич, основан през 1941 г. със статут на опитна станция, която поставя началото на аграрните научни изследвания в Добруджа.
От създаването на института до наши дни през него преминават няколко поколения учени, които развиват широкомащабна дейност, включваща селекция и семепроизводство на слънчоглед, зърнено-житни и бобови култури и разработване на съвременни технологии за отглеждането им; разработване на нови биотехнологични методи в селекцията; събиране, изследване и съхраняване на растителни генетични ресурси.
Създадените в института научни продукти отдавна са известни отвъд пределите на България и Европа. Дългогодишните контакти с много страни от Европа и света допринасят за популяризиране на тези продукти и за успешно сътрудничество при създаването и комерсиализирането на нови сортове, хибриди и технологии.
Днес Добруджански земеделски институт е доказан лидер в българската аграрна наука и практика. В негово лице българският фермер е намерил коректен партньор и гарант за сигурност в земеделието, а българската научна общност открива европейския облик на родната земеделска наука.
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПОДГОТВЯ ДЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди