изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:18 EEST
ОПРЕДЕЛЯТ ТАКСИ ЗА УСЛУГИТЕ НА ПРИЮТА ЗА КУЧЕТА    
НовиниЦени на услуги, които предлага общинският приют за безстопанствени животни да бъдат включени в Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги в Добрич – това предложение ще бъде внесено на предстоящото заседание на Общинския съвет в Добрич. 

За целта се въвежда нов раздел. Предвижда се при настаняване в приюта на регистрирано куче – компаньон, управителят на приюта да издири неговия собственик и го уведоми писмено за местонахождението на кучето. Кучетата-компаньони се връщат на собствениците им след представяне на ветеринарномедицински паспорт и заплащане на разходите по престоя. Тези разходи включват транспорт до приюта – 1 лев за километър, разходи за упойка – 2,50 лева за куче с тегло до 15 кг. и 5 лева за куче с тегло над 15 кг. Разходът за храна е 2 лева на ден. Ако се е наложило използване на медицински консумативи, медикаменти, манипулации, таксата е 10 лева. Предвидени са и такси при използване на услугите на приюта като кастрационен център за безстопанствени животни от други общини. Ще се плаща по 2 лева за обезпаразитяване, 2 лева за ваксинация за бяс, 20 лева за кастрация на мъжко куче, а за женско – 40 лева. За поставяне на микрочип таксата е 15 лева. Предвидена е и цена за евтаназия – 30 лева.
 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛЯТ ТАКСИ ЗА УСЛУГИТЕ НА ПРИЮТА ЗА КУЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди