изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:41 EEST
УНИЩОЖАВАТ 9,7 КГ. МЕСНИ ПРОДУКТИ    
НовиниЗа периода от 9 до 15 юни инспектори от отдел ”Контрол на храните” към  Областната дирекция за безопасност на храните в Добрич  и инспектори на Комисията за защита на потребителите във Варна са извършили проверки в 35 обекта.

От тях един обект за търговия на дребно с храни, 20 заведенията за обществено хранене, 15 щанда за продажба на сладолед, варена царевица, дюнер, пуканки и захарен памук. Проверките са били на търговци в курорта ”Албена”, в град Балчик и град Каварна. З от проверките са били във връзка с изпълнение на предписани мероприятия.
Установени са несъответствия по отношение на оборудване на хладилните съоръжения с термометри, водене на документацията по системите за самоконтрол, етикетировка, срок на годност, липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните, неправилно съхранение на храни – замразяване след топлинна преработка, непровеждане на мероприятия за борба срещу вредителите.
Издадени са 17 предписания  с определени в тях срокове за изпълнение. Съставени са и шест акта за установени нарушения, издадени са и три разпореждания за насочване за унищожаване на храни от животински произход без наличие на документи за произход и променен външен вид за 9.7 кг.. Освен това инспекторите са издали и три
заповеди за спиране от продажба на 23,35 кг. шоколад за глазура за сладолед без етикет на български език,  кухненска продукция. Проверките продължават до 22 юни 2011 г., информират още от областната дирекция.
 


Сходни връзки

УНИЩОЖАВАТ 9,7 КГ. МЕСНИ ПРОДУКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди